Kanser tanısı konan Cezayirli hasta şifayı Türkiye’de buldu

Kalçasındaki şişlik ile Türkiye’ye gelen ve tetkikler sonucu doku kanseri hastası olduğu anlaşılan Cezayirli 75 yaşındaki Mokhtar Benchik, geçirdiği operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

Haberler 16.08.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezayirli 75 yandaki Mokhtar Benchik, bacandaki ilik ile Türkiyeye geldi. Yaplan tetkikler sonucunda yumuak doku kanseri tans konulan Benchik, doktorlarnn açklamalarna göre baarl bir operasyon ile ifa buldu.

Ameliyat gerçekletiren Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölüm Bakan Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül tbbi süreç hakknda unlar söyledi: Hastamz kalça ilii ile bavurdu ve ilk olarak onkoloji bölümünde muayene edildi. Alnan biyopsi sonucu leiomyosarkom tans konuldu. Leiomyosarkom düz kas hücrelerinden kaynaklanan ve tümör üreme hz çok yüksek bir yumuak doku kanseridir. Dünyada çok nadir görülen bir tümördür. 10 binde 1 görülen bu tümör yaklak 2 yumruk büyüklüündeydi. Hastamz vakit kaybetmeden ameliyata hazrladk. Bacan ana atar damarnn ve toplar damarnn yannda bulunan 15*7 cm olan tümörü toplamda 3 saatlik bir ameliyat ile aldk. Hastaya ameliyat öncesi tümörünün damara yaknlndan dolay hasar olursa ve tamir edilemezse hem bacan hem de hayatn kaybedebileceinin riski anlatld. u an durumdan memnunuz. Ameliyat çok baarl geçti. imdi rahatça yürüyebiliyor dedi.

Doktoruma güvendim ve u an çok iyiyim

Tedavi olmak için Türkiyeye gelen Cezayirli Mokhtar Benchik ise Bacamdaki ilik yava yava büyüyordu. Muayene sonras kanser tans kondu. Tedavi için önce ameliyat dediler. Fakat bacam kaybedebileceimi hatta hayatmn da riske girebileceini söylediler. Ben doktoruma güvendim ve u an çok iyiyim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git