Kanserin birini yendi diğeriyle mücadelesi devam ediyor

Batman'da, önce testis ardından karaciğer kanserine yakalanan, tedavi ile testis kanserini yenen Fikret Altun'un karaciğer kanserine karşı mücadelesi sürüyor.

Haberler 02.03.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda, öce testis ardndan karacier kanserine yakalanan Fikret Altun, tedavi ile testis kanserini yendi ancak karacier kanserine kar mücadelesine devam ediyor.

Geçen yl hal saha maçnda ayan krdktan sonra tedavi için gittii hastanede, dier rahatszlklar için de tetkik yaptran ve testis kanseri olduunu örenen 38 yandaki Fikret Altun, LÖSEV, Türk Kanser Dernei gibi kurumlarla iletiime geçerek aratrmalarda bulundu ve Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi olmaya balad.

Kemoterapi sürecinde böbreklerinden rahatszlanan Altunun, yaplan tetkiklerde ayn zamanda karacier kanseri de olduu ortaya çkt. Her iki hastal için tedavi gören Altun, testis kanserini yendi. Altunun, karacier kanseri ile mücadelesi sürüyor.

- nsanlarn bu hastal atlattn örendim

Altun, geçen yl hastaln ilk örendii dönemde, ruh dünyasnn ve dünyaya bak açsnn tamamen deitiini söyledi.

Bir hafta, on gün hiçbir ey yapmak içimden gelmedi. Karamsarlk içerisine girdim ama bir süre sonra silkelendim ve aratrma yaptm. nsanlarn bu hastal atlattn örendim. lk olarak testis kanseri tehisi konuldu. Ameliyat olmam gerektiinin bilincine vardm. Kendimi o sürece hazrladm. diyen Altun, Hacettepe Üniversite Hastanesinde tedavi gördüünü belirtti.

Ameliyat olduktan sonra kemoterapi sürecinin baladn dile getiren Altun, öyle konutu:

Hiç bilmediim bir süreçti. Dardan bakmakla içinde yaamak ayr bir durummu. Kemoterapi sürecini Dicle Üniversitesi Tp Fakültesinde devam ettirdim. O süreçle karlanca panikledim. Kemoterapi süreci gerçekten çok kötüydü. Kemoterapi ilacnn etkilerini minimize etmek için yardmc ilaçlar da kullandm.

Kemoterapi sürecinde böbreinde kanama balamas üzerine hastaneye gittiini kaydeden Altun, yaplan tetkiklerde bu sefer de karacier kanseri olduunu örendiini anlatt.

- Birbirimizin kymetini bilelim

Kemoterapi sürecinin ameliyatlardan daha zor geçtiini dile getiren Altun, Bir sabah uyandmda saç ve sakalmn tamamen yastkta olduunu görünce, panie kapldm. Bu süreçte akraba, e ve dostlarm beni yalnz brakmadlar. Bir yla yakn bir süre saçsz ve sakalsz gezdim. O sava hemen hemen atlattm. Birini bitirdim, karacier kanseri sürecini de atlatmak üzereyim. ifadelerini kulland.

Saç ve sakalnn eskisinden daha iyi çkmaya baladn kaydeden Altun, bu tür gelimelerin, bu hastalkla mücadelede olumlu katk saladn ifade ederek, unlar söyledi:

Dünyann en iyi ilacn alsanz bile moral ve motivasyonunuz yoksa vücut o ilaçla çalmyor. Psikoloji, moral çok önemli. Bu hastalk sürecinde insann dünyaya bak açs tamamen deiiyor, en önemli hazine salktr cümlesinin ne kadar önemli olduunu anlyor. Yenilmeyecek bir ey yok, kanser denilen hastalk da yeniliyor. Sevdiklerimize teni hala scakken sarlalm. Birbirimizin kymetini bilelim.

Ana Sayfaya Git