Kanserli hastaya yapay mesane yapıldı

Mardin'de mesane kanseri olan hasta, yapay mesane sayesinde sağlığına kavuştu.

Haberler 07.03.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaad ikayetler üzerine Mardin Devlet Hastanesine bavuran 54 yandaki Mehmet Aydna, yaplan tetkikler sonucu mesane kanseri tehisi konuldu.

Cerrahi müdahale ile mesanesi alnan Aydna ince barsandan alnan parçayla yapay mesane yapld.

Ameliyat gerçekletiren üroloji uzmanlar Op. Dr. smail Basmac, Op. Dr. Göksel Bayar ve Op. Dr. çalar Yldrm ve hastaneye yöneticileri, salna kavuan hastay taburcu ilemlerinden önce hastane odasnda ziyaret etti.

Mehmet Aydn, salna kavutuu için mutlu olduunu belirterek, Burada daha önce böyle bir ameliyat yaplmamt. Doktorlarmza gözüm kapal güvendim. Ameliyat güzel geçti. Allah devletimize, hastanemize zeval vermesin. Hepsine teekkür ediyorum. dedi.

YAPAY MESANE

Op. Dr. Basmac da idrardan kan gelme ve idrar yapma güçlüü ikayetleri ile hastann yaklak bir ay önce hastaneye bavurduunu söyledi.

Patoloji raporunda hastaln ilerlediinin görüldüünü dile getiren smail Basmac, lerleyen mesane tümörlerinde yaplacak ilk tercih, idrar kesesinin komple alnmasdr. Bu ameliyata biz, Radikal sistektomi diyoruz. Bu yöntemi hastaya önerdik ve kabul etti. Hastanemizde ilk defa zor ve kapsaml bu ameliyat yaptk. nce barsaktan yeni bir mesane yaptk. diye konutu.

Ameliyatn baarl geçtiini anlatan Basmac, hastann taburcu edileceini, bundan sonra rutin takibini yapacaklarn aktard.

l Salk Müdürü Saffet Yavuz da kentteki 5 hastanede geçen sene 33 bin 907 ameliyatn gerçekletirildiini ifade ederek, nitelikli ameliyatlarla il dna sevkleri azaltmay hedeflediklerini aktard.

Bu, bölgemizde gerçekletirilen ilk ameliyatt. Bu ameliyat sayesinde benzer rahatszl olan hastalarn il dna sevkinin önüne geçmi olduk. diyen Yavuz, ilk hedeflerinin ise vatandalarn koruyucu salk hizmetleri ile hastalanmalarn önlemek olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git