Karaciğer yağlı

Prof. Dr. Hikmet Akkız, karaciğer yağlanmasına bağlı ortaya çıkan hastalıkların oranının Türkiye'de yüzde 24'e ulaştığını söyledi.

Haberler 28.02.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Hikmet Akkz, tüm dünyada skl giderek artan ve oldukça ölümcül bir kanser olan karacier kanserinin moleküler temelinden, nasl gelitiinden, klinik olarak ne gibi belirtiler verdiinden ve sonunda da yeni tedavi ekillerinden söz etmek olduunu söyledi. Akkz, Bu kanserin gerek gelime mekanizmalar, gerek yönetimi konusunda çok önemli gelimeler var. Bunlar irdeleyeceiz. Kongrenin bir dier yönü de deneyimlerimizi paylamak olacak. Özellikle birçok cerrahmz burada yaptklar ameliyatlarn sonuçlarn anlatacaklar. Eksikliklerimizin ve baarlarmzn görünmesi açsndan önemli bir kongre dedi.

DÜNYADA 1,9 MLYON OBEZ VAR

Karacier kanserinin hzlanarak yaylmaya devam ettiini belirten Prof. Dr. Hikmet Akkz, Uluslararas Kanser Ajansnn verilerine göre 2019 ylnda 8 milyon kiinin çeitli kanser hastalklarndan öldüünü söyledi. Karacier kanserinin bu sayda etkisinin yüksek olduunun altn çizen Prof. Dr. Akkz, öyle konutu:

Dünya Salk Örgütünün 2019 yl verilerine göre dünyada 1,9 milyon obez insan var. Buna bal olarak yal karacier hastal artyor. Dünya nüfusunun yüzde 25i yal karacier hastal tayor. Bizde bu oran yüzde 24 civarnda. Bütün bunlara ramen çok önemli gelimeler olduunu söyleyebiliriz. Giriimsel radyoloji ve cerrahi alan çok iyi çalmalar yapyor.

Ana Sayfaya Git