Karaciğer nakli olamayınca yatağa mahkum kaldı

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, uygun karaciğer bulunamadığı için nakil olamayan ve yatağa mahkum kalan 54 yaşındaki Rukiye Ünver, iki oğlunun yardımıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 31.07.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krehirin Mucur ilçesinde, uygun karacier bulunamaynca yatalak kalan 54 yandaki kadn, oullarnn ve einin yardmyla hayata tutunmaya çalyor.

çocuklar da dahil birçok kii karacierinden parça vermek için gönüllü olmasna ramen tetkikler olumsuz çknca salna kavuamayan Rukiye Ünver, uygun vericiden yaplacak nakille tedavi olabilme umudu tayor.

Ünver, AA muhabirine, yaklak 20 yldr hepatit hastas olduunu, son 5 yldr da rahatszlnn siroza dönütüünü anlatt. ki yldr da yataa baml halde yaam mücadelesi verdiini belirten Ünver, doktorlarn, tek çarenin karacier nakli olduunu söylediini dile getirdi.

Bu nedenle iki olu ve akrabalar da dahil birçok kiiden tetkik yapldn ancak uygun verici bulunamadn ifade eden Ünver, öyle konutu:

20 yldr bu hastaln pençesindeyim. çok fazla arm var. Yllardr bu hastal çekiyorum. Daha önce ayakta durabiliyordum ama 2 yldr yataa mahkum oldum. çocuklarm bana bakyor. Üstümü onlar giydiriyor, lavaboya onlar götürüyor. çok perian durumdaym. Büyük olum ve eim çalyor. Küçük olum bana bakyor. Üniversiteyi bitirdi ama bana bakt için çalmaya gidemiyor.

Tek çaresinin karacier nakli olduunu aktaran Ünver, Buradan Allah rzas için sesleniyorum. Bana karacierinden parça vermek isteyenler varsa bize ulasn. diye konutu.

Olu 25 yandaki çaatay Ünver de doktorlarn tavsiyesi üzerine 22 kilo verdiini ancak yine de karacier deerlerinin uygun hale gelmediini söyledi.

Aabeyinin karacier deerlerinin de uymadn vurgulayan Ünver, Yeenlerimiz de var ama onlarn da tutmuyor. Gönüllü aryoruz annemi kurtarmak için. Krkkale Üniversitesini bitirdim 2 yl önce. teklifi geliyor ama anneme baktm için hiçbir yere gidemiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git