Karakuş'tan sağlık çığlığı

Diyarbakır'da, "mermer kemik hastalığı" olarak bilinen osteopetroz tanısı konulan Erkan Karakuş, tedavi olmak için destek bekliyor.

Haberler 20.11.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi Bar Mahallesinde yaayan 27 yandaki Karakua, yaklak 10 yl önce sol bacandaki rahatszlk sonras Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesinde mermer kemik hastal tehisi konuldu. 10 ylda 17 ameliyat geçiren Karaku, tedavinin devam için Ankaraya sevk edildi.

Ayn hastalktan daha önce kardeini kaybeden Karaku, yaad aclarn son bulmas için yetkililerden destek istiyor.

Karaku, sol bacanda krk ve enfeksiyon olduunu söyledi.

Yaklak 10 yldr bu hastalkla mücadele ediyorum. 10 ylda 17 kez ameliyat geçirdim. Bu hastaln cerrahi tedavi imkan var. Buradaki hocalarmz Ankaraya yönlendirdi. Sayn Cumhurbakanmzdan ve Salk Bakanmzdan yardm bekliyorum. diyen Karaku, bacandaki enfeksiyon nedeniyle ac çektiini ifade etti.

Karaku, hareket etmekte zorlandn anlatarak, Elim kolum bal. Adm atamyorum. Kendi ihtiyaçlarm bile evde göremiyorum. dedi.

Ailesinin maddi durumunun iyi olmadn dile getiren Karaku, kendisine uzanacak yardm eli ile bu hastalktan kurtulmay istediini kaydetti.

çOCUUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERYOR

Anne Muzaffer Karaku ise olunun yaklak 10 yldr yataa bal yaamn sürdürdüünü, kiisel ihtiyaçlarn karlayamadn belirtti.

Maddi durumunun iyi olmadn ifade eden Karaku, öyle konutu: Anneyim, yüreim yanyor. çocuumun durumu gittikçe daha da kötüye gidiyor. Acilen ameliyat olmas lazm. çocuum gözümün önünde eriyor. Dayanamyorum bu acya. Bir olumu 13 yandayken bu hastalktan kaybettim. Bir evladm bu hastalktan kaybettim, bu evladm da kaybetmek istemiyorum. Yetkililerden yardm bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git