Karantina süreci

İran'da görülen koronavirüs salgını nedeniyle önceki gün Türkiye'ye getirilen 132 yolcu ve uçaktaki 10 mürettebatın karantina altına alındığı iki hastanede yoğun güvenlik önlemi alındı. Aralarında çocukların da bulunduğu yolculardan karantina sürecinde numuneler alınarak, kontrol edilecek.

Haberler 27.02.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle 15 kiinin hayatn kaybettii randa yaayan Türk vatandalar, dün düzenlenen özel seferle Ankaraya getirildi. Türk Hava Yollarna ait TK879 sayl uçak ile Esenboa Havalimanna getirilen 132 yolcu ve 10 mürettebat, özel kyafetli salk görevlileri eliinde ambulanslarla Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent Tbbi Gözlem Kliniine nakledildi. 4ünde öksürük, 2sinde boaz ars ikayeti bulunan, dierlerinde hastalk belirtisi bulunmayan toplam 142 kii, baka hasta bulunmayan iki hastanede tek kiilik odalarda gözlem altnda tutulacak.

LK GÜN ÖNLEMLER

47 kiinin kald Zekai Tahir Burak Hastanesi ile 95 kiinin kald Bilkent Tbbi Gözlem Kliniinde karantina sürecinin ilk gününde geni güvenlik önlemleri alnd. Her iki hastane önünde ve çevresinde koruyucu maske takarak önlem alan polisler, giri çklar kontrol ediyor. Güvenlik görevlileri de ayn ekilde binalarn çevresinde önlem ald. Güvenlik görevlileri ile birlikte dier salk personelinin de maske, önlük, gözlük gibi koruyucularla tedbir aldklar görüldü.

Karantina süreci boyunca 142 kiiden numuneler alnarak kontrol edilecek. Aralarnda çocuklarn da bulunduu gözlem altndaki yolculara tek kullanmlk malzemeler verilecek ve tüm atklar tbbi atk olarak deerlendirilip, özel poetlerle atlacak.

Ana Sayfaya Git