Kardeşlerin dramları!

İki kardeşi, halası ve amcasını aynı hastalıktan kaybeden 55 yaşındaki Hüseyin Aydın, karaciğer nakli olmazsa hayatını kaybedecek.

Haberler 28.08.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde iki kardei, halas ve amcasn kronik karacier hastalndan kaybeden ve 7 yldr ayn hastal çeken 55 yandaki 4 çocuk babas Hüseyin Aydn, karacier nakli bekliyor.

Merkeze bal Bilalolu köyünde ikamet eden 55 yandaki Hüseyin Aydn, 7 yldr kronik karacier hastal çekiyor. Yakn zamanda siroz hastalna yakalanan Aydn, ikisi kardei olmak üzere dört yaknn ayn hastalktan kaybetti. Malatya Turgut Özal Tp Merkezinde belirli aralklarla tedavisi süren ve nakil için bavuruda bulunan Aydn, uygun karacier nakli bekliyor. Ei ve çocuklar talasemi (Akdeniz anemisi) olduu için nakil yaplamadn belirten Aydn, kendisine organ ba konusunda uzanacak yardm elini bekliyor.

Kardelerin yaad dram

laç tedavisi sayesinde ayakta kaldn ifade eden Aydn, 7 senedir bu hastal çekiyorum. Sürekli ilaç kullanyorum. Karacier nakli olmam gerektiini söylediler. çocuklarmn hepsi talasemi olduu için karacier nakli yaplamyor dedi.

Karacier nakli gerçekletirilecek kiinin ksa sürede eski salna kavuacan vurgulayan Aydn, Doktorlar, kronik karacier hastalmn ksa süre önce siroza dönütüünü söyledi. Hep yataktaym, hayatm böyle geçiyor. Bazen çocuklarm beni gezdiriyor. Hastalm gittikçe kötüye gidiyor. Eer bir hayrsever çkp bana yardmc olursa ve bana bir parça karacierinden verirse salma kavuurum diye konutu.

2 kardei de ayn hastalktan hayatn kaybetti

Hayata tutunmas için birilerinin fedakarlk yapmas gerektiini belirten Aydn, Yaamam için birilerinin fedakarlk yapmas lazm. Bana yardmc olacak hayrsever vatanda bir parça karacierinden verecek ve herhangi bir salk problemi yaamayacak. Sadece bir hafta hastanede yatp tedavi görecek. Ben de 2 ay hastanede tedavi görüp taburcu olacam ve inallah yeniden salma kavuacam. Bu hastalk nedeniyle 2 kardeim, halam ve amcam yakn zamanda hayatlarn kaybetti. Benim sonumun da böyle olmasn istemiyorum. Yaamak istiyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git