Karlı yolları aşıyorlar!

Aşı timleri, Muş'un karlı yollarını aşarak en ücra köylere ulaşıyor

Haberler 07.01.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta l Salk Müdürlüüne bal Toplum Sal Merkezi bünyesinde oluturulan mobil a ekipleri, zorlu corafyaya ramen en ücra köylere kadar giderek vatandalarn Kovid-19 alarn yapyor.

Kentteki hastaneler ve aile salk merkezlerinin yan sra krsal bölgelerde de a çalmas yürüten 15 ekip, çeitli nedenlerle aya ulaamayan vatandalarn ayana kadar giderek salk hizmetini kesintisiz sürdürüyor.

Salgnla mücadelenin ilk gününden bu yana fedakarca görev yapan salk çalanlar, k mevsiminin etkisini artrd bugünlerde salgnn kontrol altna alnmas için tüm zorluklara göüs geriyor.

Muun engebeli corafyasnda dondurucu soua ramen karla kapl yollar aarak en ücra köylere kadar giden ekipler, kap kap dolaarak zaman gelenleri ve geçmi alarn yaptrmayanlar alyor.

A yaptrmak istemeyenlere ann önemini anlatarak ikna etmeye çalan ekipler, Salk Bakanlnn açklad verilere göre ikinci doz alamada turuncu kategoride yer alan Muun sar kategoriye geçmesi için çaba gösteriyor.

Kente 45 kilometre mesafedeki Yukar Yongal köyüne giden salk ekipleri, evlerinde ziyaret ettikleri vatandalarn alarn yapt.

MUTA AISIZ KMSENN KALMAMASINI STYORUZ

Mu Toplum Sal Merkezi Sorumlusu Dr. Ümit Binici, AA muhabirine, salgnn kontrol altna alnmas için a çalmalarn gayretle sürdürdüklerini söyledi.

A timleriyle Mutaki tüm köylere ulamaya çaltklarn ifade eden Binici, Gerekirse her insan evinde alamaya çalyoruz. Mu genelinde asz kimsenin kalmamasn istiyoruz. Köy ve merkezde a olmayanlar arayp, a olmak isteyenlere evlerine a hizmeti sunmaktayz. Yüksek rakmda, çok fazla kar yaan köylerimiz var. Ekiplerimiz karl yollar aarak insanlara ay ulatrmaya çalyor. diye konutu.

AMACIMIZ KOVD-19 SÜRECN BTRMEK

A ekibinde görevli Dr. Hatice Bingöl ise Kovid-19 sürecinin ilk gününden bu yana sahada olduklarn, vatandalarn salna kavumas için mücadele ettiklerini belirtti.

Kentteki tüm köylere giderek a hizmetini insanlara ulatrmaya çaltklarn anlatan Bingöl, öyle konutu:

Bu sürecin bitmesini istiyoruz. Halkmz da alarn yaptryor. Amacmz Kovid-19 sürecini bitirmek. Yüksek rakml bölgelerde köylerimiz var. nsanlar merkeze gelemediinde biz devreye giriyoruz. Youn kara ramen köylere kadar gelip a yapyoruz. Onlar bizi görünce, biz de onlara a yapnca mutlu oluyoruz. 2 bin rakml köydeyiz. Köye gelirken yolda aracmz kayd, yine de vazgeçmedik. Kara bata çka kaplar çaldk, alarn yaptk. Normal hayata dönmeyi istiyoruz.

Hemire engül Bayar, Fiziki artlarmz oldukça ar. Araçlarmz yeri geliyor kayyor, uçurumlarn kenarndan dönüyoruz. Hedefimiz en ücra köylere bu hizmeti ulatrmak. Alarmz yapp halkmz bu hastalktan korumay amaçlyoruz. Kilometrelerce yol yürüyoruz. nsanlardaki mutluluk ifadesi, bizi de çok mutlu ediyor. Onlara hizmet götürme duygusu bizi daha da çok çalmaya sevk ediyor. dedi.

SALIK çALIANLARINA MNNETTARIZ

A olan Eyüp Omur da salk ekiplerinin youn kara ramen köye kadar geldiini belirterek, Köyün içinde kar var, sokaklarmz dar. Salk ekipleri kap kap dolap herkesin asn yapyor. Onlara minnettarz. Allah raz olsun. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git