Karpuzu çekirdeği ile yerseniz ne olur?

Bazı meyveler çekirdekleri bakımından büyük önem arz ediyor. Uzmanlar, bu meyvelerin mutlaka çekirdeği ile tüketilmesini öneriyor.

Haberler 02.08.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meyveler, tüketilmesi gereken en iyi besinlerden biridir. Lezzetli ve tatl olmalarnn yan sra, genel olarak salmz için gerekli olan çok çeitli besinlerle doludurlar. Meyve, tohum için koruyucu bir tabaka görevi gördüünden, tohumu tüketmenin salmza da baz faydalar vardr. Karlaabileceiniz herhangi bir riski önlemek için aada listelenen tohumlar tüketmeden önce doktorunuza veya salk uzmannza danabilirsiniz. te, meyve çekirdekleri hakknda bilmedikleriniz

DAHA Y BR CLT çN KARPUZ çEKRDE

Yumuack, tatl ve ferahlatc karpuz, bize yaz ve onunla birlikte gelen tüm mutlu hisleri hatrlatan süper haval bir meyvedir. Meyveyi yemeden önce kara tohumlar çkarma alkanl edindik, ama gerçekten neyi kaçrdmz biliyor muyuz? Karpuz tohumlar, esas olarak akneyi tedavi etmek ve genel olarak daha iyi bir cilt elde etmeye yardmc olmak için kullanlan C vitamini ve antioksidanlarla doludur.

Karpuz çekirdekleri kavrulabilir, frnda piirmeden önce üzerlerine biraz zeytinya ve biraz tuz koyabilirsiniz. Bu ekilde harika bir tada sahiplerdir. Ancak, sindirimi kolay olduu için dorudan meyveden yemenin bir zarar yoktur.

SALIKLI SNDRM SSTEM çN PAPAYA

Papaya, harika tatlarnn yan sra besleyici bir meyvedir ve faydalar kesin olarak bilinmektedir. Dier meyveler gibi, tohumlar yemeden önce atarz veya yanllkla bir tanesini srrz. Papaya tohumlar, sindirim yeteneklerini artrmaya yardmc olan papaya olarak bilinen enzim açsndan zengindir.

Papaya tohumlarn yemek tamamen sorun deil. Aslnda, sindirim sisteminiz ve genel olarak salnz için iyidir. Onlar meyve ile çineyip taze tadabilir ya da saklayp salatalarnzda baharat olarak kullanabilirsiniz.

KLO KAYBI çN KAR TANELER

Nar ayklamak çok i gibi görünebilir ancak meyveden elde ettiimiz sulu nektar her zaman tatmin edicidir. Bu serin meyve vücut için birçok temel besin içerir. Öte yandan tohumlar, diyetisyenlere göre kilo vermenize yardmc olabilir.

Nar tanelerinin faydalarndan yararlanmak için, onlar kilo verdiren öünlerinizin üzerine serpitirin veya salkl bir meyve suyu elde etmek için skn.

AVAKADO çEKRDENN FAYDASI

Avokadonun en salkl meyvelerden biri olduunu söylemeye gerek yok. Bununla birlikte, baz aratrmalar avokado tohumlarnn yeterince kullanlmayan bir kaynak olduunu ve kalp ve kan damarlarnn sal için son derece faydal olduunu kantlamtr.

Bir avokadoyu dilimlediinizde, çekirdeini aln ve kurumasna izin vermeden önce kahverengi kabuunu soyun, ardndan meyve püresi veya smoothie için ekstra olarak kullanlabilecek bir toz oluana kadar tohumunuzu bir kartrcya koyun.

ENERJ ARTII çN PORTAKAL çEKRDE

Taze, tatl bir salkllk dozu düündüünüzde, akla ilk gelen portakallardr. Bununla birlikte, çekirdekleri tadn çkarmay sevdiimiz portakal açsndan zengin yemein bir parças deildir. Ama bilmediimiz ey, bu tohumlarn vücudumuzdaki enerji seviyesini hzlandrabileceiydi.

Portakal tohumlar, portakal yerken tüketilebilir veya enerji art için yemek ve içeceklerin üzerine eklenebilir.

RUH SALII çN çARKIFELEK TOHUMLARI

çarkfelek meyvesi, lezzetli tad ve sala faydalar ile bilinen mor/altn sars bir meyvedir. Ama tohumlarn salmz için meyve kadar faydal olabileceini kim bilebilirdi? çarkfelek meyvesi tohumlarnn, bir incelemeye göre, insanlarn kayg düzeylerini yönetmelerine yardmc olabilecek magnezyum açsndan zengin olduu kantlanmtr.

Her eyi tek bir kepçede yiyebileceiniz için çarkfelek meyvesinin tohumlarnn tadn çkarmak aslnda çok kolay. Onlardan zevk almann bir baka yolu da meyvelerden çekirdekli bir meyve suyu yapmaktr.

Ana Sayfaya Git