Kas kaybetmeden kilo vermenin ipuçları

Kas kaybetmeden kilo vermenin ipuçları

Haberler 20.02.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilo vermek vücut arlnn azalmasn salasa da önemli olan bu arln nereden kaybedildiidir. Genelde ya kaybetmek ile kas kaybetmek kartrlr. Salkl bir ekilde kilo verebilmek için kas dengesi korunmaldr. Bu süreçte hedef fazla yalardan kurtulmak olmaldr.

Karbonhidrat Alm

Kas yapsnn salamlnn korunabilmesi için insülin hormonuna ihtiyaç duyulur. Bu hormonu da karbonhidratl ürünlerden temin edebilirsiniz. Yeterli oranda karbonhidrat alnmas durumunda kaslarn gelimesi salanr ve bu sayede ya yaklr.

Egzersiz sonrasnda kaslar yorulur. Yeterli karbonhidrat alnmad zaman vücut enerji ihtiyacn karlayamaz ve güç kaybna urar. Bunun sonucunda da yalanma balar ve kilo verilemez. Kuru baklagiller, tam tahl ürünleri, yulaf ezmesi, ceviz, yeil yaprakl sebzeler, makarna, patates, muz, elma, çilek, süt ve süt ürünleri karbonhidrat bakmndan zengindir. Gerek duyulan miktarda karbonhidrat alnmamas durumunda kaslardaki protein sentezi de azalr. Bu durum da özellikle arlk çalmalarnda verimi düürür. çünkü karbonhidrat olmadan kalori olmaz ve bu durumda kaslar daha çabuk yorulur.

Egzersiz Süreleri

Düzenli antrenmanlar kas oluumu için çok önemlidir. Ancak burada egzersizlerin sürelerine dikkat edilmelidir. Spor yaparken 45 veya 60 dakikalk zaman dilimlerini kullanabilirsiniz. Bu sürenin ardndan mutlaka dinlenmeli ve kaslarn gevemesini salamalsnz. Günlük sporunuzu yaptktan sonra 48 saat boyunca aktif bir ekilde dinlenmelisiniz. Bu süreçte kaslar yeni antrenman için kendisini hazrlar.

Arlk çalmalar

Yeterli proteinin alnmasyla birlikte günlük kas antrenmanlar ve kardiyo egzersizleri ihmal edilmemelidir. Kaslarn gücünün artmasn salayan kardiyo çalmalar sk bir vücut için çok önemlidir. Ancak, gün içerisinde bünyenize fazla gelecek kardiyo egzersizlerinden uzak durmalsnz. Haftada 3 gün ve 3 saatlik kardiyo çalmalar kas kaybetmeden kilo verebilmek için yeterlidir. Squat, overhead press, bench press, bent-over, row gibi temel arlk hareketlerini de üç setten beer tekrar olarak yapabilirsiniz.

Proteini hmal Etmeyin

Protein, hem kaslarn gelimesini salar hem de salkl bir ekilde kilo verilmesine yardmc olur. Bunun için de öünlerde mutlaka balk, tavuk veya krmz et tüketilmelidir. Ayrca yourt, kefir, süt gibi besinler de her zaman tercih edilmelidir.

Sv Tüketimi çok Önemli

Gerek kas dokusunun sal gerekse diyetler için su ve sv alm çok kritik bir öneme sahiptir. Günde 2,5 litre su içilmesi ve spor aralarnda taze meyve sularndan destek alnmas kaslarn yalar karsnda direnmesini kolaylatrr. Böylece salkl bir ekilde yalarnzdan kurtulursunuz.

Ana Sayfaya Git