Kaslarınızı bu yöntemlerle rahatlatın

Sporda kasları çalıştırmak kadar rahatlatmak da önemli. İşte kaslarınızı rahatlatmanızı sağlayacak öneriler..

Haberler 09.01.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Youn ve etkili spor egzersizlerinden sonra kaslarnz esnetmek hem daha rahatlam hissetmenizi salar hem de sakatlk riskinin önüne geçer. Esneme hareketlerini bütün vücut kaslarn çaltracak ekilde yapmak en dorusu. Esneme hareketlerini periyodik olarak uygulayarak kas arlarnn önüne geçebilir, daha esnek ve salkl kaslara sahip olabilirsiniz.

te kaslar esnetme ve rahatlatma önerileri:

1. Boyun kaslar

Gerilen kaslar gevetmek için öncelikle boyun bölgenizden balayabilirsiniz. Dik bir konumda oturarak banz omuzunuzun iki yanna doru srasyla yavaça ein. Hareketi en az 10 kere tekrar edebilirsiniz.

Kaslarnz bu yöntemlerle rahatlatn

2. Omuz kaslar

Srt egzersizleri sonras veya gece yanl yat pozisyonlarndan kaynaklanan arlar gidermek için omuz esnetme hareketlerini deneyebilirsiniz. ki omuzunuzla yukar aa yuvarlak çizerek omuz kaslarnz esnetebilir ve arlar en aza indirebilirsiniz.

3. Kol bölgesi

Kollar en önemli bölgelerimizden biri. Kollar esnetmek daha rahat ve koordineli hareket etmenizi salar. Dik ekilde durun ve kollarnz göüs hizasnda öne uzatn ve ellerinizi önde birletirerek kollarnz gergin halde tutun. Ayn hareketi kollarnz arkaya alarak da tekrarlayn. 10 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun.

Kaslarnz bu yöntemlerle rahatlatn

4. ç bacak kaslar

Yere oturun ve bacaklarnz iki yana açn. Ellerinizle ayak parmaklarnz tutmaya çaln ve gergin pozisyonunuzu en az 10 saniye koruyun. ç bacaklarnzdaki gerginlii hissedeceksiniz.

5. Arka bacak kaslar

Srtnz dik bir ekilde bacaklarnz göüs bölgenize kadar çekin ve arka bacaklarnz gergin hale getirin. Pozisyonunuzu en az 12 saniye boyunca koruyun.

6. Göüs kaslar

ki elinizi dirseklerden krarak göüs hizasnda birletirin ve kuvvetlice itmeye çaln. Göüs kaslarndaki gerginlii hissedin ve 12 saniye boyunca hareketi yapmaya devam edin.

Kaslarnz bu yöntemlerle rahatlatn

7. Kedi ve deve duruu

En iyi bilinen esnetme hareketlerinden biri olan kedi ve deve duruu için eller ve dizler yerde olacak ekilde pozisyon aln ve kedi duruu için banz yukar kaldrrken bel bölgenizi aa doru indirin, deve duruunda ise belinizi kambur hale getirerek banz eebildiiniz kadar öne ein.

8. Sfenks hareketi

Srt ve bel bölgenizi rahatlatan hareketlerden biri olan sfenks için yüz üstü bir ekilde yatn ve belinizi yukar doru yuvarlayarak esnetmeye çaln. Dirseklerinizden güç alarak pozisyonunuzu 15 saniye koruyun.

Ana Sayfaya Git