Kemik Dostu Gıdalar!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları, sağlıklı bir yaşam için beslenmede kemik dostu vitamin ve minerallerin ihmal edilmemesini önerdiler. Her ne kadar sert ve dinamik bir doku olarak görünse de kemiklerin de yıpranıp zayıflayabildiğini belirten Fizirem Fizik

Haberler 03.06.2018 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Ayhan Erkek, Özellikle ya ilerledikçe hzlanan kemik erimesi beklenmedik bir anda, en küçük bir kazada kemik krklarna yol açabiliyor. Oysa kemik erimesine kar gençken alacamz basit önlemlerle, ileri yalarda da salkl ve güçlü kemiklere sahip olmamz mümkün. Bu nedenle salkl bir ömür için sofralardan kemik dostu vitamin ve mineralleri eksik etmeyin dedi.

KEMK ASLII çN

Bugün insanlarn büyük bir ksmnn kemik saln koruyamadndan dolay yataa mahkum olduunu hastalklarn da önemli bir ksmnn uzun süre yatalak kalmaktan kaynaklandn ifade eden Fizirem Hekimlerinden Uzman Dr. Ayhan Erkek, 50 yandan sonra yava yava kemik kütlemizde azalmalar meydana gelebilir. Bebeklik ve çocukluk çalarnda kemik salna katkda bulunulmas ileri yalarda oluabilecek kemik sal sorunlarn önleyebilir. Dengeli ve salkl beslenmenin yan sra kemiklerimize fayda salayan baz vitaminler ve minerallere arlk verilmelidir dedi.

MNARELLER SOFRADA

Kemik sal için en önemli vitaminlerin banda D vitamininin geldiini bunu da en iyi elde etmenin yolunun gün ndan faydalanmaktan geçtiini belirten Uzman Dr. Erkek, Balk ve balk ya da D vitamini açsndan zengindir. Bunun yannda kalsiyum içeren besinler kemik sal için önemlidir. Kalsiyum alan kiilerde kemik erimesine bal krklar, yeterli kalsiyum almayanlara oranla daha az görülür. Kalsiyum ve fosfor açsndan zengin olan koyu yeil yaprakl taze sebzeler, baklagiller ve badem gibi kuruyemiler kemik sal için dengeli bir ekilde tüketilmelidir. C vitaminin de kemik geliiminde büyük rolü vardr. Salkl bir yaam için kalp salnz kadar kemik salnza önem verin diye konutu.

Ana Sayfaya Git