Keneler hareketlendi, KKKA'ya dikkat!

Havaların ısınmasıyla birlikte keneler harekete geçti. Uzmanlar uyarılarda bulundu.

Haberler 04.06.2017 - 14:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn snmasyla birlikte kenelerin de hareketlenmeye baladn belirten Enfeksiyon Hastalklar Uzman Prof. Köksal, bu yln ilk KKKA vakasnn da Gümühanenin Kelkit ilçesinde görüldüünü söyledi.

Krm Kongo Kanamal Atei (KKKA) vakalarnn en az geçen yl görüldüünü dile getiren Mikrobiyoloji Uzman Prof. Dr. ftihar Köksal, Türkiyedeki KKKA vakalarnn azaldn söyledi.

Bunun nedeninin sadece korunma önlemleri ya da halkn bilinçlendirilmesi olmadn belirten Köksal, Neden muhtemelen virüsün kendi hzn da tamamlam olmasdr. Bu sene havalar çok souk gittii için insanlar d ortama fazla çkmadlar, kene temas pek olmad. lk vakamz geçen hafta geldi. KKKA tans ön üphesiyle bize geldiinde tany kesinletirdik sonrasnda salcakla taburcu ettik eklinde konutu.

GÜMÜHANE KELKT VADSNE YAPILAN SEYAHATLERDE DKKATL OLUNMALI

Bölge insannn hastaln nasl bulatn ve nasl önlemler alnmas gerektiini artk bildiini kaydeden Köksal, Bölgemiz turist potansiyeli olan bir bölge. O nedenle dikkatleri farkl yerlere çekmek lazm. Sadece bu bölgede yaayanlar deil, bizim artk turizm amacyla gezi amacyla bölgemize gelenlere yönelikte bir takm önlemlerden onlar haberdar etmemiz lazm. Bu hastaln bu bölgede olduunun özellikle Gümühane Kelkit vadisine yaplan seyahatlerde mutlaka dikkate alnmas gerekiyor. Artk bu bölgenin insan KKKAnin nasl bulatn nasl önlemler alnacan biliyor. Dardan gelenler özellikle yurt dndan gelenler bunu bilmeyebilir. O nedenle turizm sektörüne de uyar bakmndan büyük i dümekte. Özellikle Gümühane Kelkit yöresinde çok dikkatli olmamz lazm. Mutlaka ister krsal alanda olsun ister piknik amacyla gidilmi olsun eve geldikten sonra mutlaka ve mutlaka kene kontrolünün yaplmas lazm. Kene vücutta ne kadar az kalrsa hastalk yapma riski o kadar azdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git