"Kepçe kulak işitmeyle ilgili sorunların sebebi değil"

KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kodaş "Kepçe kulak estetik bir problemdir ve işitme ile ilgili sorunların sebebi olamaz"

Haberler 20.01.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KBB Hastalklar Uzman Op. Dr. Tuncay Koda, halk arasnda kulaktaki ekil bozukluklar ve kepçe kulan iitme kayb yaratacana ilikin farkl inanlarn olduunu belirterek, Kepçe kulak estetik bir problemdir ve iitme ile ilgili sorunlarn sebebi olamaz. bilgisini verdi.

KEPçE KULAK

Koda yazl açklamasnda, Kulaktaki ekil bozukluklarnn iitme kayb yaratmad gibi bozukluun giderilmesi de iitme fonksiyonlarn iyiletirmez. Estetik giriimlerin çou 17 yandan sonra yaplabilirken kepçe kulak 7 yandan sonra yaplabilmektedir. Erken tedavinin amac çocuun psikolojik durumunun kötü etkilenmesini önlemeye çalmaktr. Kepçe kulakl kiiler saçlarn diledikleri gibi toplayamamaktan, ksa kestirememekten yaknrlar. Vücudun görünür bölgesindeki ekil bozukluklar kiinin özgüvenini kaybetmesine yol açabilir. ifadelerini kulland.

AMELYAT YÖNTEM

Kepçe kulak tek tip deildir ve duruma göre ameliyat yöntemi seçilir. bilgisini veren Koda öyle devam etti:

Kepçe kulak ameliyatlar simetri sorunu ya da kulak kepçesinde açklk olan kiilere yaplr. Bu durum ya antihelixin olmay ya da konkal kartijn genilemi olmasna baldr. ple kulak estetii izole antihelix olmayan vakalarda büyük kesiler yapmadan küçük deliklerden konan dikilerle kulaklarn yatrlmas yöntemidir. Bu yöntemin avantaj kulak arkasnda bir kesiin olmamas, pansumana ihtiyaç duyulmamas ve erken iyilemedir. Kepçe kulak ameliyatlarnda baar oran yüzde 95 seviyelerindedir.

Ana Sayfaya Git