Keto diyeti yaparken ağzınızın tadı kaçmasın

Keto Diyetini takip eden birçok insan,“ Keto Nefesi” denilen istenmeyen belirti yaşayabilir. Yani nefesinizde hoş olmayan bir meyve kokusu olabilir. Diyet yaparken genel ağız sağlığınızı korumak ve temiz bir nefese sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki ip uçlarını rehber alabilirsiniz.

Haberler 13.08.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Keto diyeti doru uygulandnda kilo kaybetmenizi salar. çünkü bu diyet karbonhidratlardan kaçnmakla ilgilidir. Karbonhidrat alm önemli ölçüde azaldnda vücut Ketosis ad verilen bir duruma girer ve bu da vücudun depolanm yalar yakmasna ve keton üretmesine neden olur. Ketonlar yakt olarak kullanlmaya balar. Bu durum zararsz ancak istenmeyen Keto Nefesini tetikleyebilir.

Eer yeterli miktarda su tüketmezseniz bu durum dehidratasyona sebep olabilir. Dehidratasyon az kuruluunu tetikleyen bir durumdur. Kuru az Keto Nefesine zemin hazrlar. Bu durumu azaltmak için diyetin tüm aamalarnda ve özellikle ilk aamada daha fazla su içmeniz önerilir.

Di Hekimi Pertev Kökdemir, keto diyeti yapanlar için u uyarlarda bulundu.

Az hijyenine daha fazla dikkat edin

Aznzda kötü bir tada sahip olduunuzu ve nefesinizin meyve kokulu ya da metalik kokulu olduunu fark ederseniz az hijyeninize daha fazla dikkat etmeniz gerekir.

Her öünden ve attrmadan sonra dilerinizi frçalayn.

Di ipi kullanmn alkanlk haline getirin.

Az boluunda kurulua neden olmadan kötü nefes bakterilerini öldüren, alkolsüz bir gargara kullann.

çok fazla su içtiinizde, az hijyenine dikkat ettiinizde ve baz proteinleri salkl yalar ile deitirdiinizde Keto Nefesini önleyebilir veya iddetini azaltabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git