"Kilo vereyim derken kalbinizi yormayın"

Prof. Dr. Yılmaz Güneş, zayıflama ilaçları kullandıktan sonra yan etkileriyle hastaneye başvuran hastalar olduğunu belirterek, "Çarpıntı, hayati ritim bozukluğuyla gelenler, ölecek vaziyette gelip, şok verme işlemi yapılarak hayata döndürülen hastalar var. Kalp ilacı kullanıp bu ilacı kullanarak beyin kanaması geçiren hastalar bulunuyor." dedi.

Haberler 05.10.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne, obezitenin özellikle gençlerde psikolojik sorunlara, hipertansiyon ve ilerleyen dönemlerde eker hastalna yol açtn, hastalarn foksiyonel kapasitelerini ve özgüvenlerini azalttn söyledi.

nsanlarn salkl ekilde düzenli egzersiz ve diyetle kilo vermek yerine sihirli deneklere bavurduklarn anlatan Güne, Televizyonlar, medya ve sosyal medya da bu konuyu rant arac olarak kullanyor. çerii bilinmeyen çok sayda ilaç deil sadece bitkisel ürün eklinde lanse edilen ve kilo verdirdii iddia edilen ürünlerin reklamlar yaymlanyor. diye konutu.

UMUT TACRLNE PRM VERLMEMEL

Prof. Dr. Güne, bu ürünlerin bir ksmnn piyasadan çekildii, üretimlerinin yasaklandnn saptandn ifade ederek, Kilo vermek için kullanlan ürünlerin bazlar beyinde yeme alkanln azaltan fakat kalp ve ritim bozukluklarna, çarpntlara, tansiyon yükselmelerine ve kalp krizine yol açan piyasadan çekilmi ilaçlar. Önemli olan salkl yaam tarzna ve diyete uymak. leyen demir ldar ve can boazdan gelir ve gider. dedi.

Bu ekilde çok sayda ilaç bulunduuna dikkati çeken Güne, bunlarn hepsinin bilinmesinin mümkün olmadn, böyle umut tacirliine prim vermemek geretiini vurgulad.

Güne, çok zorunda kalnd durumlarda doktor ve diyetisyenlerden yardmc tedavi destei alnabileceini belirterek, doktorlarn önerileri dorultusunda tedavilerin uygulanmas, bilinmedik eylere bavurulmamas gerektiini kaydetti.

Baz hastalarn kendilerinin de ismini bilmedii ilaçlar konusunda sorular sorduunu dile getiren Güne, bu tür ilaçlarn çok tehlikeli olduunu hastaya söylediini belirtti.

BEYN KANAMASINA NEDEN OLUYOR

Prof. Dr. Ylmaz Güne, Zayflamak için bu tür ilaçlar kullanp da yan etkileriyle bize bavuran hastalar var. çarpnt, hayati ritim bozukluuyla gelenler, baka bir doktor arkadamza ölecek vaziyette gelip, ok verme ilemi yaplarak hayata döndürülen hastalar var. Kalp ilac kullanp bu ilac kullanarak beyin kanamas geçiren hastalar bulunuyor. bilgisini verdi.

Amerika ve Avrupadaki insanlarn hzl, kilo aldrc, niastadan zengin kzartlm ürünlerle hazr gdalar çok fazla tükettiini söyleyen Prof. Dr. Güne, sözlerini öyle tamamlad:

Televizyon karsnda saatlerce yenen msrlar, cispler kilo aldryor. Bunlardan kaçnmakta fayda var. Anadolumuza ait, kendi kültürümüze ait yemekler çok daha salkl. Baz gazl içecekler var ve bunlarn enerji oran fazla, eker oranlar yüksek. Enerji içeceklerinin besin deeri düük fakat hzl miktarda eker içeriyor. Bunlarn hem kilo verdirici etkileri oluyor hem de ritim bozukluu ve tansiyon gibi yan etkileri olmakta. Avrupallama, Batllama, sanayileme gibi evlerde yemeklerin yaplmamas ve yemek saatlerine uyulamamas sebebiyle hzl yemekler salmz olumsuz yönde etkliliyor.

Ana Sayfaya Git