Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir?

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir son zamanlarda sık merak edilen sorulardan birisi. Ülkemizde yetişen ve oldukça şifalı bir bitki olması nedeniyle dikkat çeken kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir bilmiyorsanız artık yeni bir besin ile tanışmanızın tam zamanı. İnsan vücudu için birçok etkisi olan bitkiyi aktarlardan satın alabilir, çay olarak tüketerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Peki, kırlangıç otu neden bu kadar merak ediliyor? Kırlangıç otu nedir, faydaları nedir sizler için derledik, işte o maddeler…

Haberler 24.06.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ifal doal bitkilerin gücüne inanyorsanz krlangç otu nedir, faydalar nelerdir merak ettiiniz sorulardan birisi olabilir. nsan vücudu için faydalar ile bilinen bir bitki türü olan krlangç otunun faydalarn örendikten sonra bu ifal bitkiyi mutfaklarnzdan ayrmak istemeyeceksiniz. Temmuz ve austos aylarnda hasat yaplan bir bitki türü olan krlangç otu nedir, faydalar nelerdir örenerek yakn dönemlerde hasat yaplacak olan bitkiden faydalanabilirsiniz. Krlangç otu nedir, faydalar nelerdir yazmzn devamnda yer alyor, göz atmadan geçmeyin.

KIRLANGIç OTU NEDR?

Krlangç otu nedir, gelincikgiller familyasnn bir üyesi olan krlangç otu, 30 ile 80 cm boyutlarda yetien ve kant otu olarak da adlandrlan bir bitki olarak dikkat çekiyor. Sar renkli yapraklara sahip ve kök ksm parmak kalnlnda olan krlangç otunun hasat zaman ise her yl temmuz ile austos aylar arasnda yaplyor. Günee maruz kalmadan kapal bir yerde kurutabileceiniz krlangç otu en çok çay olarak tüketiliyor. Krlangç otu nedir ülkemizde Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetien bitki ile dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise sapndan çkan renkli svnn zehirli olduu gerçei. Mutfaklarnzda ifal bir ürün olarak kullanabileceiniz krlangç otunun faydalar ise yazmzn devamnda yer alyor, göz atmadan geçmeyin.

KIRLANGIç OTU FAYDALARI NELERDR?

ifal bir bitki olduu bilinen krlangç otu faydalar saymakla bitmiyor. nsan vücudu için birçok farkl etkisi olan krlangç otu faydalar ile tüketilebilir doal ürünler arasnda yer alyor. Bu mucizevi bitkinin faydalar neler, gelin birlikte göz atalm.

KAN KANSERNE KARI ETKL

Kan kanserine kar etkili olduu bilinen bir bitki olan krlangç otu kan temizlemesi ile dikkat çekiyor. Kan temizleyen ve kan yapan bir bitki türü olan krlangç otunu etkili olabilmesi için srgan otu ve mürver aacnn yapraklar ile birlikte kaynatp günde 2 litre tüketebilirsiniz.

GÖZ SORUNLARINI TEDAV EDYOR

Krlangç otunun yapraklarn eliniz ile sktnzda ortaya bir sv çkacak. Bu svy göz kapaklarnza sürerek katarak gibi göz kusurlarn ve göz yorgunluu gibi sorunlar ortadan kaldrabilirsiniz.

BÖBREK RAHATSIZLIKLARININ YAN ETKLERNE KARI ETKL

Böbrek rahatszlna bal bir biçimde kadnlarda ortaya çkan kllanma sorunlarna iyi gelen krlangç otunu doru kullanm için krlangç otundan elde edilen suyu kllanma olan bölgelere sürmek etkili olacaktr. Bekleme süresinden sonra cildinize papatya kremi sürerek cildinizi nemlendirebilirsiniz.

KARACER RAHATSIZLIKLARINDA TEDAV EDC ETK

Karacier hastalklarndan muzdaripseniz krlangç otu kullanabilirsiniz. Krlangç otu faydalar arasnda yer alan bu etki özellikle sarlk sorunu olan kiilerde çok etkili. Safra ta düürülmesinde de etkili olduu bilinen krlangç otunu düzgün kullanm için düzenli olarak kullanmalsnz.

AKCER VE KARACER LTHABINA Y GELYOR

Krlangç otu faydalarndan bir dieri ise akcier ve karacier iltihabna ve olas yan etkilerine iyi gelmesi. shali önleyen krlangç otu bunun yan sra sapndan çkan sv ile de siil ve nasr tedavisinde oldukça etkili.

KIRLANGIç OTU çAYI NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler

-2 tatl ka kurutulmu krlangç otu

-2,5 su barda su

NASIL YAPILIR?

2,5 su barda suyun içinde 2 tatl ka kurutulmu krlangç otunu 10 dakika boyunca demleyin. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz. Etkili olmas için düzenli kullanmanz gerekiyor.

Ana Sayfaya Git