Kış aylarında sıkça kullanılıyor; yüksek doz C vitaminin faydaları

Koronavirüs salgını ve havaların soğuması vitamin takviyelerine olan ilgiyi de artırdı. Damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitaminin faydalarına dikkat çeken Doç. Dr. Erdal Dilekçi, "Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem vücutta detoks etkisi yapıyor" dedi. Dilekçi, bu tür takviyelerin doktor kontrolü dışında kullanılmaması konusunda uyardı.

Haberler 02.10.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandeminin etkisiyle baklk sisteminin güçlü olmasnn öneminin daha da anlaldn ifade eden Doç. Dr. Erdal Dilekçi, glutatyon ve yüksek doz C vitamini takviyesi hakknda önemli bilgiler verdi.

GLUTATYON VÜCUTTAN TOKSNLER ATAN MEKANZMAYI OLUTURUYOR

Koronavirüs enfeksiyonuyla bakln gücünü anladklarn belirten Doç. Dr. Erdal Dilekçi, Glutatyon insan vücudunu her hücresinde özellikle hücre içerisindeki yaplarn hareketini salayan bileik. Bu toksinlerle ve yala birlikte vücutta azalyor. Bunu özellikle bakl güçlendirmek için kullanyoruz. Ayn zamanda karaciere destek oluyor. Bu yapay bir madde deil vücutta olan ve gerçekten vücudumuzun her hücresinde olan bileik. Yala, enfeksiyonlarla, doru beslenilmedii zaman oluan toksinlerle birlikte azalyor. Bizim salkl yaam için gerekli olan eyimiz bu toksinleri atmak. Glutatyon vücutta en önemli antioksidan, toksinleri atan mekanizmay oluturan bileik. Biz bunun dardan özellikle güvenilir formda doktor kontrolünde alnd takdirde faydalarn görüyoruz. Hem bakl güçlendiriyor hem vücutta detoks etkisi yapyor. Hem organlar hem sistemleri hücresel düzeyden balayarak yenileyen bir molekülden bahsediyoruz diye konutu.

BA DOKUSU, KASLAR VE CLT çN KULLANDIIMIZ BR VTAMN

Pandemiyle kulaktan dolma bilgilerle çok ciddi vitamin takviyeleri kullanld uyarsnda bulunan Doç. Dr. Erdal Dilekçi, Öncelikle unu söylememiz lazm hiç kimseye ayn vitamin ayn ekilde etki etmeyecektir. Kimin neye ihtiyac varsa o bileimde vitamin takviyesi verilebilir. lla bütün yl boyunca vitamin kullanacaz diye bir ey yok. Biz düzgün besleniyorsak, hareket ediyorsak bunlar bizim artmz olur. Ancak bakl güçlü tutmak için ihtiyaç dahilinde ara ara C vitamini almak bakla iyi gelir. C vitamini bizim bütün ba dokusu, kaslar ve cilt için kullandmz bir vitamin. O nedenle C vitamini takviyesi çok çok önemli. Ancak azdan alnan tabletlerde günlük 1 gramn üzerinde almak vücutta azalyor. Bu nedenle özellikle ihtiyac olanlara, damar yoluyla yüksek doz C vitamini takviyelerini öneriyoruz ifadelerini kulland.

KNN BESLENMES, UYKUSU VE HAREKETNE DKKAT EDYORUZ

Vitamin takviyesi öncesi hastay deerlendirmeye aldklarn anlatan Doç. Dr. Dilekçi, öyle devam etti:

Hastann gerçekten ihtiyac olup olmadna bakyoruz. Kan tahlillerine bakp muayenesini gerçekletiriyoruz. Dolaysyla bununla birlikte hastann ihtiyac varsa dozunu belirleyerek damar yolundan mutlaka hastane koullarnda C vitamini takviyesini yapyoruz. Bu hastalarda mutlaka önemsediim ey ise kiinin beslenmesi ne düzeyde, uykusunu verimli ekilde alabiliyor mu? düzenli hareketi var m? Biz buradan aa yukar bu hastann ne kadar ihtiyac olduunu gözlemliyor ve ona göre bir takviyede bulunuyoruz. Mevsim deiiklikleriyle birlikte bizim koruma kalkanmz güçlendirmemiz gerekiyor. Bu koruma kalkann da güçlendirmemin farkl yollar var. Biz bu dönemde hastalara mutlaka damar yolundan C vitamini, glutatyon ile ozon tedavisi öneriyoruz. Bunlar hastalara gerek görürsek damar yolundan gerek görürsek az yoluyla verebiliyoruz. Beslenmenin düzenlenmesi gerekiyorsa da onu düzenliyoruz.

Ana Sayfaya Git