Kışı sağlıklı geçirin!

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Eren Eroğlu sağlıklı bir kış için yapılması gerekenleri anlattı.

Haberler 10.12.2016 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A yaptrn

Grip alar sihirli denek deil ama gripten korunmann da tek gerçek yolu. Hastalk kapya dayanman önce yaplacak ann fayda etme olasl yüksek.

Rengarenk beslenin

Sebzeler ne kadar renkliyse besin deerleri de o kadar yüksektir. Deiik günleri deiik renklere ayrn, bir gün sar renklileri yiyin (greyfurt, bal kaba, msr, elma) bir gün koyu yeilleri tercih edin (brokoli, prasa, karalahana) krmz ve moru da ihmal etmeyin.

Yourdu bol tüketin, çünkü yourt;

çindeki bol kalsiyumla kemik erimesini önler

Yüksek tansiyon riskini azaltr

Kolit ve kabzla iyi gelir

Vajinal aknt ve enfeksiyonlar engeller

Mevsimine göre beslenin

Günümüzde trend organik beslenmek olsa da, her eyi mevsiminde yemek ve kendi bölgenizde yetienleri tüketmek de tercih sebebi olmal. Bir gdann üretiminden sofraya gelmesine kadar geçen süre tad besinlerin kaybolmamas açsndan önemli. En iyisi yerel üretilen organik gdalar tüketmek.

Abur cuburdan kaçnn

Yemek sonras masa banda sohbet ederken ya da televizyon seyrederken farknda olmadan attrmann zararlar oldukça fazla. Bunun önüne geçmek için

Aznza sakz ya da naneli kalorisiz eker atn

Kalkp diinizi frçalayn

Ne yiyecekseniz inceleyin ve düünün

Elinize bir bardak çay ya da su alarak megul olun.

Kn ypranan cildinize özen gösterin

Souk havalar ve rüzgar bir anda cildinizi ypratp dudaklarnz çatlatabilir. Dirsekleriniz kurumu kanyorsa ya da yüzünüzdeki T bölgesi kuruduysa alacanz önlemler ile önüne geçebilirsiniz.

Banyo zamannz ksaltn

Scak buharl bir banyo aryan kaslarnza birebir gelebilir fakat ayn hzla cildinizin nemini de alp götürür. Scak su, souk ya da lk suya oranla cildin koruyucu doal yan daha hzl çkararak buna sebep olur. çözüm banyo zamann ksaltp scak yerine lk suyla ykanmakta. Kurulanrken de kendinizi havluyla ovalayarak deil vücudunuza bastrarak kurutun.

Nemlendirici kullann

Kuru bir ciltle ba etmenin en etkili yolu nemlendirici kullanmak. Cildiniz yal olsa bile nemlendirici kullanmak faydal, sadece cildin gözeneklerini tkamayacak birini seçmek gerekir.

Kn da güneten korunmak gerekli

Günein zararl nlarnn yüzde 80i ince bulutlardan, sisten geçer ve dünyaya ular. Bu nedenle günein krklk yapma, benlere sebep olma ve cilt kanseri gibi zararl etkilerinden korunmak için kn da 15 ve üzeri güne koruma faktörlerini kullanmak faydal.

Ana Sayfaya Git