Kışın kuruyan cildinizi canlandırmanın yolları

Kış aylarında soğuk, nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, kış aylarında sağlıklı cilt dokusunun korunması için hindistan cevizi yağı, susam yağı ve kenevir tohumu yağı gibi soğuk sıkım doğal yağların bakım rutinlerine dahil edilmesini öneriyor.

Haberler 24.12.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Havalarn soumasyla beraber bata ellerimiz, dirseklerimiz ve bacaklarmz olmak üzere vücudumuzun pek çok ksmnda cildimizin kuruduunu ve gerildiini hissetmeye balyoruz. Giderilmeyen cilt kuruluu zamanla cildin elastikiyetinin kaybedilmesine ve ya alma belirtilerinin daha erken görülmesine sebep olabilirken, deri çatlamalarn da beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar, vücut bakmnda faydal ya asitleri, vitaminler ve mineraller yönünden zengin olan hindistan cevizi ya, susam ya ve kenevir tohumu ya gibi souk skm yalara yer verilmesini öneriyor.

Doal Koruyucu Susam Ya

Özellikle çin ve Hint tbbnda önemli bir yere sahip olan susam ya, içerdii E vitamini ve antioksidanlar sayesinde k döneminde cildinizi destekliyor. Ayn zamanda her mevsim günee kar doal bir koruma salyor.

Kenevir Tohumu Ya ile Cildiniz Ildasn

Besleyici özellii ile tercih edilen içeriklerden biri olan kenevir tohumu ya içeriinde doal olarak omega-6 ya asidi olan linoleik asit bulunmasnn etkisiyle normal cilt salnn korunmasna yardmc oluyor. Dutan sonra vücut bakmnda düzenli kullanldnda kuruluun azaltlmasnda destekleyici rol oynarken cilt elastikiyetinin arttrlmasn da destekliyor. Ayrca gözenek tkama riski yani komedojeniklik deerinin 0 olmas sebebiyle akne ve komedon oluumuna sebep olmuyor ve tüm cilt tipleri için salkl bir alternatif haline geliyor.

Cilt Bariyerinin Güçlenmesinde Hindistan Cevizi Ya

Cilt ve saç sal için önemli içeriklerden biri olan, E vitamini yönünden oldukça zengin hindistan cevizi ya, düzenli kullanmnda özellikle kuru ciltleri besleyerek çatlak ve pullanma gibi sorunlarn giderilmesini destekliyor. Neredeyse her evde bulunan ve bakm rutinlerinde pek çok kiinin olmazsa olmaz olan Hindistan cevizi ya, ayn zamanda gdalarla kullanmda da tercih ediliyor.

Ana Sayfaya Git