KKKA kenelerden geçen hastalık azalma eğiliminde

KKKA kenelerden geçen hastalık geçtiğimiz ay içerinden pozitif bir eğilim gösterirken bu ay içerisinde vaka sayısında net bir azalma olduğu açıklandı.

Haberler 26.06.2020 - 12:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KKKA kenelerden geçen hastalk geçtiimiz ay içerinden pozitif bir eilim gösterirken bu ay içerisinde vaka saysnda net bir azalma olduu açkland.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tp Fakültesi Dekan lhan çetin: Vaka saylarnn biraz daha azalma eiliminde olduunu görüyoruz. lk günlerdeki hznda bir azalma var ama mücadeleye devam etmemiz gerekiyor

- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. lhan çetin, Krm Kongo Kanamal Atei (KKKA) hastalnda vaka saylarnda düü eilimine girildiini söyledi.

çetin, AA muhabirine yapt açklamada, KKKA hastalnn özellikle Yozgat, çorum, Tokat, Giresun, Sivas, Gümühane, Bayburt ve Erzincan bölgesinde 20 yldr younlukla görüldüünü, son zamanlarda ise birçok ilde rastlanldn belirtti.

Vakalarn genellikle nisan sonu mays ba gibi ortaya çktn ancak bu yl 1,5 ay daha erken görülmeye baladn dile getiren çetin, bölgede KKKA ile mücadelede merkez konumundaki Cumhuriyet Üniversitesi Tp Fakültesinde bu yl KKKA tansyla tedavi gören hasta saysnn hazirann ilk 2 haftas itibaryla 116 olduunu kaydetti.

Sivasta KKKA vakasnn çok olduu yönündeki bilgilerin gerçei yanstmadn vurgulayan çetin, vakalarn yüzde 40a yaknnn çevre illerden geldiine dikkati çekti. çetin, Vakalar, KKKAnn en iyi tedavi edildii yer olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanemize geldii için bunlar Sivas olarak kabul edilebiliyor. Hayatn kaybeden 7-8 kiiden Yozgat Akdamadeninden, Amasyadan, Kayseriden ve Tokattan gelen hastalar var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git