KKKA'dan ölüm oranı koronavirüse göre daha yüksek

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, son dönemde artış gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili, "KKKA'dan ölüm oranı koronavirüse göre çok daha yüksek" dedi.

Haberler 03.07.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Bilim Kurulu üyesi ve Kayseri ehir Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. çelik, kene srmasyla bulaan KKKA hastalyla ilgili açklamalarda bulundu. ehir Hastanesine özellikle çevre illerden KKKA hastas geldiini belirten çelik, KKKA hastal yllardr bildiimiz bir hastalk olup, ciddi bir hastalktr. KKKAnn ölüm oran, koronavirüse göre çok daha yüksek. Son dönemlerde KKKA hastalyla ilgili biz de hastanemize bavuru almaya yeniden baladk. Özellikle Kayseriye yakn kentlerden çok hasta geliyor. Bu kentlerin en banda da Yozgat geliyor diye konutu.

Keneye kar vatanda uyaran Prof. Dr. çelik, Özellikle tarm alannda çalanlar kesinlikle vücutlarnda kene kontrolü yapmallar. Bugün maalesef KKKA hastal nedeniyle kaybettiimiz hastalar var. Hastalklarla ilgili yaplan önerilere vatandalarmzn uymas gerekiyor. Kayseri ehir Hastanesinde u anda KKKA hastalndan tedavi görenlerin durumu iyi. çok uralmasna ramen hayatn kaybeden genç bir vatandamz var. Bunun dndaki hastalarn durumu iyiye gidiyor dedi.

Ana Sayfaya Git