Klima şikayetleri bir haftada yüzde 400 arttı

Yaz mevsiminde hissedilen bunaltıcı sıcakların artmasıyla yaşam alanlarında serin hava isteyenlerin klima ve vantilatör arayışları da hız kazandı. Şikayetvar, tüketicilerin klima satın alımında dikkat edilmesi gereken noktaları ve en çok şikayet edilen konuları derledi. Verilere göre klima şikayetleri son bir haftada yüzde 400 artış gösterdi.

Haberler 29.07.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklklarnn mevsim normallerinin üzerine çkt, baz ehirlerde scaklk rekorlarnn krld bugünlerde evlerde ve ofislerde klima kullanm artyor. Yaz aylarnda yaamn ayrlmaz bir parças olan klimalarla ilgili ikayetler de bu dönemde art gösteriyor. ikayetvar tüketicilerin konuyla ilgili en çok ikayet ettii konular bir araya getirdi. Klima montajnda yaanan sorunlar, tüketicilerin en çok dile getirdii sorun olurken, yetkili servislerin verilen randevuya zamannda gelinmemesi ya da hiç gelinmemesi en çok ikayet edilen bir dier konu olarak öne çkt.

BR HAFTADA 800 KAYET GELD

ikayetvar verilerine göre, temmuz aynn ikinci ve üçüncü haftas karlatrldnda klimalarla ilgili ikayetler yüzde 400 artt. Platforma sadece bir haftalk sürede klimalarla ilgili 800e yakn ikayet ulat. ikayetvarn haftalk deiim raporuna göre vantilatör-hava serinleticilerle ilgili ikayet art oranysa yüzde 74lere ulat. 2021in ilk 6 aynda klimalarla ilgili ikayetvara ulaan ikayetlerin yüzde 42sinin çözüme kavuturulduu kaydedildi.

KLMAYLA LGL EN çOK NELERDEN KAYET EDLYOR?

Kullanclarn klima ikayetlerini oluturan balklar ise, Klima montajnda sorun yaanmas, yetkili servisin randevuya gelmemesi, klimann yeterince soutmamas, servisin ürün arzasnda ilgisiz ve yetersiz kalmas, cihazn alndktan çok ksa bir süre sonra arzalanmas, ürünün su aktmas, klimann çok sesli çalmas, müteri temsilcisinin ürün hakknda yeterli bilgi vermemesi, servisin fahi fiyat istemesi ve üründe karlalan ana kart sorunu olarak sraland.

Ana Sayfaya Git