KOAH hastalarına "yazın öğle saatlerinde dışarıya çıkmayın" uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Çelik, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalarına (KOAH) yazın öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları uyarısı yaptı.

Haberler 19.07.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, gazetecilere yapt açklamada, özellikle KOAHl yal hastalarn vücut dirençleri düük olduu için daha çok hasta olmaya veya hastalklarnn alevlenmesine yatkn olduklarn söyledi.

KOAH hastalarnn havann 45 dereceleri bulduu yaz günlerinde klimal ortamlardan çkp scak ortamlara girerek terleyip tekrar üstünü deitirmeden terli ekilde gezmelerinin sakncal olduuna iaret eden çelik, unlar kaydetti:

SICAK SAATLERDE DIARI çIKMAYIN

KOAH hastalarnn terli terli gezmeleri ayrca tekrar klimal ortamlara girmeleri özellikle de klimalarnn bakmnn olmad, mikrobik bakteriyellerin olutuu ortamlarda kendilerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Güne nda, özellikle öle saatlerinde dar çkmamalarn tavsiye ediyoruz. Hastalarmzn scaktan korunmalarn ve ilaçlarn aksatmamalarn öneriyoruz. Bir de genç olan KOAHl hastalarmz yüzerek serinlemek istiyorlarsa hastalklarnn alevlenmemesi için özellikle temiz sularda yüzmeleri gerekiyor.

Ana Sayfaya Git