Kök hücre tedavisi!

Kök hücrenin vücudun hemen hemen her noktasında uygulanabilen bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Alp Baturalp, “Menisküs tedavilerinden kalça kireçlenmelerine kadar birçok alanda yaptığımız çalışmalarda kök hücre kullanımı ile çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz” dedi.

Haberler 29.09.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birçok hastaln tedavisinde uygulanan kök hücre ile ilgili açklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Alp Baturalp, kök hücrenin insan vücudunda hazr bir tedavi yöntemi olarak bulunduuna dikkat çekerek önemli açklamalarda bulundu.

2017 YILINDAN BU YANA EKLEM SALIINDA KULLANILIYOR

Klinik tecrübeler arttkça kök hücrenin kullanm giderek artacak diyen Uzm. Dr. Alp Baturalp, 2017 ylndan bu yana eklem sal ve hastalklar ile ilgili çok sayda hasta kök hücre tedavilerimizden fayda görmü ve görmekte. Menisküs tedavilerinden kalça kireçlenmelerine kadar birçok alanda yaptmz çalmalarda aadaki hastalk gruplarnda kök hücre kullanm ile çok baarl sonuçlar elde etmekteyiz. Bu hastalk gruplar diz eklemlerinin osteoartriti (kireçlenme, kkrdak hasar) menisküs yrtklar ve dejenerasyonu, ba yaralanmalar ve yrtklar omuz ekleminin ba dokusu yaralanmalar, yrtklar, kireçlenme (kkrdak hasar) ve donuk omuz hastal, tendon yrtklar ve tendinitler kalça ekleminin kireçlenmesi ve ba dokusu hasarlar, AVN (avasküler nekroz) denilen femur bann erimesi hastaldr diye konutu.

VÜCUDUMUZDA HAZIRDA BULUNAN TEDAV YÖNTEM

Kök hücrenin insan vücudunda hazr bir tedavi yöntemi olarak bulunduunu aktaran Uzm. Dr. Alp Baturalp, nsanolu iki ayr cinsiyetten gelen iki farkl kök hücrenin birlemesi (sperm ve yumurta) ve birleen bu iki farkl kök hücrenin mucizevi bir ekilde yeni bir kök hücre oluturmas ile dünyaya gelir. Bata tek bir hücre iken ikiye ve ikiden dörde bölünen bu hücreler çoalp farkllaarak insanolunu olutururlar. Bebek büyürken geliirken yine bu kök hücrelerin sayesinde dokular, organlar büyür ve geliir. Geliimimiz durduunda ise kök hücreler tamir ve yenilenme için vücudumuzun tüm organlarnda az miktarda bulunmaya devam ederler. Ama baz dokularda vücudun yedek askerleri olan bu kök hücreler fazla miktarda depolanmtr. Bu dokular kemik ilii ve ya dokulardr ifadelerini kulland.

VÜCUTTAN ALARAK HTYAç DUYULAN NOKTAYA UYGULUYORUZ

Uzm. Dr. Baturalp, insan vücudunda hazr bir tedavi yöntemi olarak bulunan kök hücrenin hasta vücudundan toplanp konsantre bir ekilde ihtiyaç duyulan bölgeye uygulandn dile getirdi. Baturalp, Bilimin ilerlemesi tptaki yeni bulular ve aratrmalar neticesinde bu kök hücreleri bulunduklar yerden toplayp ayrtrmak, onlar konsantre bir ekilde vücudun dier yerlerinde tedavi edici olarak kullanmak artk mümkün hale gelmitir. Bu sayede birçok tedavisi mümkün olmayan ya da snrl bir tedavi imkn bulunan hastalklarn tedavileri artk mümkün olabilmektedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon alannda da kök hücreleri artk etkin yaygn ve güvenli bir ekilde kullanmaktayz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git