Koklayarak kilo verin

Diyetisyen Cansu Arslan, bazı kokuların koklanması halinde daha hızlı kilo verildiği ve az besin tüketildiğinin gözlendiğini açıkladı.

Haberler 18.04.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyeni Cansu Arslan koklayarak tok kalmann ve daha rahat kilo vermenin formülünü açklad. Yeme içme isteini arttran itahn çevresel etkiler ile tetiklenebileceini ifade eden Arslan, Beslenme, her bireyin temel ihtiyaçlarndan biri. Salkl bir birey olabilmek için günlük almamz gereken enerji miktarn geçmeden her besin grubundan tüketmeliyiz. Biz bu önerilerde bulunurken her bireyin beynindeki itah mekanizmas farkl çalabilir. Etrafnzda da gözlemlersiniz baz bireylerin bir iki lokma yemesi hzl doyum salarken, baz bireylerin ise yedikçe yeme istei artar. tahtaki bu farklln pek çok genetik ve çevresel sebebi bulunur ve itah mekanizmamz etkileyen kokular da bu çevresel faktörlerden biridir dedi.

Bu kokular tok tutuyor

Arslan baz kokularn az besin tüketimine neden olduunun gözlendiini belirterek, Son dönemde yaplan çalmalar itah basklayarak öün bana daha az besin tüketimi salayan kokular olduunu göstermitir. tah basklayan bu kokular yeil elma, nane, muz ve zerdeçal kokulardr. Yemek aralarnda, gün içinde 20-30 kez bu kokulardan herhangi birini koklayan bireylerin daha iyi kilo verdii, daha az besin tükettii gözlemlenmitir. Yeil elma, nane, muz ve zerdeçal direkt besinlerden koklayabileceimiz gibi aromatik yalarn buudanlklarda kullanmak, bu besinleri yemeklere eklemek de bu etkisini destekleyecektir. Yeil elma ve muz ara öünlerde tercih edilirken kokular fark edilerek farkndalkla tüketilmelidir. Nane yapraklarn suya eklemek, salatalara eklemek ya da çi haliyle çinemek bu etkisini artracaktr. Zerdeçal ise çorbalara, yourtlara eklenebilir. Besinlerin renkleri, kokular bize çok ey anlatr. tah basklayan bu özelliklerini de kullanabiliriz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git