Kol ve bacak kemiklerindeki kısalık ya da eğriliklere çözüm

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, “Değişik ameliyat yöntemiyle kol ve bacak kemiklerindeki kısalık ya da eğriliklere çözüm bulunabilir” dedi.

Haberler 20.08.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Doç. Dr. Murat Erdoan, kol ve bacak kemiklerinin uzatlabildiinden söz ederek yaplan ilemler hakknda bilgi verdi.

Doç. Dr. Murat Erdoan, Ekstremite rekonstrüksiyonu tanm olarak, alt ve üst ekstremitede (kol ve bacakta) doutan veya sonradan oluan, ksalk, enfeksiyon, kaynama veya erilik gibi pek çok patolojinin tedavisinde kullanlan tbbi metotlar özetler. Kullanlan tedavi metotlar içerisinde, en çok kullanlan yöntemlerden biri ekstremitelerin dnda duran eksternal fiksatör diye tanmlanan cihazlar ile düzeltmenin veya uzatmann yaplmasdr. Eksternal fiksatörler içerisinde en çok kullanlan ve bilineni, ilizarov denilen halka eklinde oluturulan cihazlardr. Bu tip fiksatörlerin kulland ameliyatlarda, büyük kesiler yaplmaz ve ayn zamanda erilik ve ksalk gibi patolojiler çözüme kavuturulur. Ameliyat sonras ksa zaman içinde hastalar ayaa kalkarlar ve günlük yaamlarna geri dönerler. yi ve doru bir teknikle yaplm bir planlama, yakn hasta takibi ve sonrasnda uygulanan iyi bir rehabilitasyon ile hastalarmzn salkl günlerine geri dönmeleri mümkündür. Uygulanan bu ameliyat yöntemiyle ksalk ve/veya erilik bulunan kol ve bacak kemikleri uzatlabilir ve erilikleri giderilebilir. Bu cerrahi yöntemle büyük kesiler yaplmad ve kapal cerrahi giriim uyguland için hastaneden kal süreleri oldukça ksadr. Hastalar çok çabuk bir ekilde sosyal hayatn içerisine dönebilmekte ve salklarna kavumaktadrlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git