Kolera salgını tüm ülkeye yayılmaya başladı

Yemen'de süregelen kolera salgınının tüm ülkeye yayıldığı ve salgından en fazla Sana, Hudayda, Hacca ve Amran vilayetlerinin etkilendiği aktarıldı.

Haberler 11.08.2017 - 03:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemende süregelen kolera salgnnn tüm ülkeye yayld ve salgndan en fazla Sana, Hudayda, Hacca ve Amran vilayetlerinin etkilendii aktarld.

BM nsani Yardm Koordinasyon Ofisinden yaplan açklamada, kolera salgnnn ülkedeki 22 vilayetten 21inde görüldüü ve imdiye kadar 480 binden fazla vakann tespit edildii belirtildi. Açklamada ayrca, salgndan en fazla Sana, Hudayda, Hacca ve Amran vilayetlerinin etkilendii aktarld. Yaklak 2 bin kiinin kolera nedeniyle hayatn kaybettii ifade edilen açklamada, yamur sezonunun, kolera salgnnn daha fazla yaylmasna neden olmasndan endie duyulduu vurguland.

254 milyon dolarn sadece yars toplanabildi

Açklamada, ülkedeki salk merkezlerinin yetersizliine dikkat çekilerek, imdiye kadar 200den fazla kolera tedavi merkezi kurulduu ancak salgn ile mücadelede gerekli olan 254 milyon dolarn sadece yarsnn toplanabildii aktarld. Yemende iki yl akn süredir devam eden çatmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmi yaklak 3 milyon kii, temiz içme suyu bulunamamas ve atklarn toplanamamas gibi nedenlerden her gün koleraya yakalanma riskiyle kar karya kalyor.

Ana Sayfaya Git