Koronavirüs aşısı ne zaman çıkacak?

Aşı ne zaman çıkacak sorusu koronavirüs salgını çıktığından beri çok merak ediliyor. Düya gündemini sarsan açıklamalar gün gün yapılsa da gerçek şu ki aşının çıkması için bayağı bir uzun zaman ve bol miktarda ödenek gerek.

Haberler 03.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A ne zaman çkacak sorusu koronavirüs salgn çktndan beri çok merak ediliyor. Düya gündemini sarsan açklamalar gün gün yaplsa da gerçek u ki ann çkmas için baya bir uzun zaman ve bol miktarda ödenek gerek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumunun (TÜBTAK) verdii görev üzerine koronavirüs as üretmek için çalmalara baladklarn anlatan Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve A Bilimi Dernei Bakan Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, çalmalarn devam ettiini ve Ege Üniversitesindeki tüm birimlerin iyi bir ekilde organize olarak hareket ettiklerini söyledi. Türkiyede olduu gibi dünyann pek çok ülkesinde de a için çalmalarn devam ettiinin altn çizen Prof. Dr. Gürüz, Ege Üniversitesinde a enstitüsü kurulmas için bavuru yaptklarn anlatarak, 15 yl akn süredir sürdürdükleri a çalmalar ile Türkiyede daha deneyimli bir grubun olmadn vurgulad.

HER TÜRLÜ ALT YAPIYA SAHBZ

Prof. Dr. Gürüz, a üretimi konusunda gerekli alt yapya sahip olduklarn belirterek, sözlerini öyle sürdürdü:

A üretimi pahal, uzun soluklu ve 24 saat devam eden bir süreçtir. Ekibin mümkün olduunca tek çat altnda çalmas lazm. A enstitüsü kurmak istediimizi ileterek, 8 ay kadar önce Ege Üniversitesine bavurduk. Elde ettiimiz bilgileri dünya ile paylamak istediimizi bildirdik. A üretimi ve uygulamas ile ilgili bir enstitü kurma talebimiz sayn rektörün de çabalar ile YÖKe kadar gitti.15 yl akn süredir a çalmalar yapyoruz. Türkiyede u anda bizim kadar deneyimli gruba sahip olan kimse yok. Hacettepe Üniversitesi Ankarada olmann da avantajyla enstitü kurdu. Biz de hzl bir ekilde a enstitümüzün onaylanmasn bekliyoruz. Türkiyeye pek çok alanda a üretimi, yurt dndan gelecek alarn kalite kontrollerini de yapabileceimiz güzel bir merkezin her türlü alt yapsna sahibiz.

Ana Sayfaya Git