Koronavirüs uyarısı: İnternet kafeler ve cep telefonlarına dikkat

Okulların tatil edilmesiyle öğrenciler vakit geçirmek veya online dersleri izleyebilmek amacıyla internet kafelere daha fazla ilgi göstereceklerine dikkat çeken Prof.Dr.H.Tamer Dodurka, “Farklı kişiler tarafından kullanılan bilgisayarlar, hem solunum havasındaki damlacıklar içindeki virüsün hem de ellerdeki virüsün kolayca tutunabileceği eşyalardandır” dedi.

Haberler 14.03.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof.Dr.H.Tamer Dodurka, Türkiyede de görülen koronavirüs vakas sonrasnda özellikle internet kafeler ve cep telefonlaryla ilgili dikkat çeken uyarlarda bulundu. Prof.Dr. Dodurka, Okullarn tatil edilmesiyle örenciler vakit geçirmek veya online dersleri izleyebilmek amacyla internet kafelere daha fazla ilgi gösterecektir. Unutulmamaldr ki kapal alan ve insanlarn birbirinden mesafesi fazla olmad, ortak sandalye, koltuk, masa gibi eyalarn kullanld her ortam bulac hastalklar açsndan risklidir. Eer bu ortamlar az havalandrlyorsa, güne yeterince girmiyorsa bu risk daha fazladr. Farkl kiiler tarafndan kullanlan bilgisayarlar, hem solunum havasndaki damlacklar içindeki virüsün hem de ellerdeki virüsün kolayca tutunabilecei eyalardandr. Bu nedenle bu tür ortamlara dikkat edilmesi büyük önem tamaktadr. dedi.

VRÜSÜN EN YOUN OLARAK BULUNABLECE KSEL EYALARDANDIR

Cep telefonlarna da çok dikkat edilmesi gerektiinin altn çizen Prof.Dr.H.Tamer Dodurka unlar söyledi: Yine, dorudan aza yaklatrlan ve kiinin nefesiyle dorudan temas eden cep telefonlar virüsün en youn olarak bulunabilecei kiisel eyalardandr. Bu nedenle bakasnn cep telefonlarna el bile sürmek tehlikeli olabilir. üphesiz sadece cep telefonlaryla deil, iyerlerinde sk ve ortak kullanlabilen yazc, fotokopi makinas, kalem gibi büro eyalaryla temastan sonra ellerin ykanmas ihmal edilmemelidir. Mümkün olduunca ortak malzeme kullanlmamaldr.

Koronavirüsün direnci düük bünyelerde çok daha tehlikeli olacana vurgu yapan Dodurka Korona virüsün bulama yolu her ne kadar solunum sistemi olsa da, vücut bakln zayflatmamak için dier yollarla bulaan hastalklardan da iyice korunmal, örnein sindirim yoluyla alnabilecek mikroorganizmalara kar gda hijyenine mutlak suretle dikkat edilmelidir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git