Koronavirüse karşı bitkisel ürünlere talep arttı

Koronavirüs salgınından korunmak isteyen vatandaşlar, bitkisel ürünlere ilgi gösteriyor. Aktarlarda özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal, karanfil ve tarçının satışları arttı.

Haberler 24.03.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede her geçen gün vaka saysnn artt koronavirüsten korunmak için kiisel hijyene dikkat eden vatandalar bir yandan da baklk sistemlerini güçlendirmeye çalyor. Baklk sistemini güçlendirmeye çalan vatandalar, aktarlarda satlan bitkisel ürünlere ilgi göstermeye balad. Özellikle hlamur, zencefil, zerdeçal, karanfil, tarçn, kekik, lavanta ve çay aac gibi türlü bitkisel ürünlere ilgi gösteren vatandalar sayesinde aktarlarda satlar artt.

YÜZDE 50 TALEP ARTTI

35 yllk aktar Tayyar çalk, koronavirüs nedeniyle satlarda art yaandn belirterek, Arlkl olarak vatandalar baklk sistemini güçlendirici takviye edici bitkiler ile dezenfekte edici yalar tüketiyor. Bu yalarn dezenfekte özellii var. Ayrca ar sütü, bal, propolis de çok tercih ediliyor. Koronavirüsten sonra bu ürünlere talep yüzde 50 artt diye konutu.

IHLAMUR, ZENCEFL, TARçIN LK SIRADA

20 yllk aktar Olgun Yeilta ise, K döneminde insanlar bitkisel ürünlere biraz yönelirler. Ama bu virüs dolaysyla daha çok ilgi oldu. Baklk sistemi güçlendirici bitkilere yönelme var. Ihlamur, zencefil, zerdeçal, tarçn, karanfil gibi bitkilere biraz daha fazla talep var dedi.

Eren Yeilot ise, ailesiyle birlikte zorunlu olmadkça evden dar çkmadn söyleyerek, Koronavirüs nedeniyle özellikle boaz arsna kar hlamur aldm. Zencefil de alacam. Kumanya stoumuzu da yaptk. Evimizde ailemle birlikte oturuyoruz, dar çkmyoruz diye konutu.

BAIIKLII GÜçLENDRMEK çN

Bitkisel ürünlerle baklk sistemini güçlendirmeye çaltn belirten eref Kökçü de, Boaz arlarna iyi gelen baklk sistemini güçlendiren bitkiler alyoruz. Kolonya ile dezenfekte ediyoruz ama vücudumuz için de bitkisel çözümler bulmaya çalyoruz. Daha önce de bitkileri tüketiyordum ama koronavirüs üzerine daha çok arlk vermeye baladm. Kendimizce önlem almaya çalyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git