Koronavirüse karşı yerli ilaç ‘TR-C 19’da güncel gelişmeler

Dünyayı sarsmaya devam eden koronavirüse(COVID-19) karşı etkili ilaç olması planlanan, laboratuvar ortamında virüsü nötralize ederek etkisiz hale getiren yerli ve milli üretimli ‘TR-C 19’un ruhsatlandırılmasıyla ilgili hazırlık süreci de başladı. VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ARGE Merkezi’nde ‘TR-C 19’ ilacının yanı sıra koronavirüs hastalığına karşı iki farklı ilaç molekül çalışmasının da devam ettiği belirtildi.

Haberler 11.05.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

COVID-19a kar etkili bir ilaç olmas planlanarak VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A. ARGE Merkezi tarafndan gelitirilen, fikri ve snai mülkiyet haklar VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.ye ait olan, Salk Bilimleri Üniversitesi ibirlii ile yürütülen TR-C 19 ürününün ruhsatlandrma aamas için hazrlklar balatld. Klinik çalmalar tamamlanarak sonuçlarn olumlu çkmas halinde ruhsat alnacak olan ilacn seri üretiminin, VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.nin stanbuldaki tesislerinde planland duyuruldu.

VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.. Yönetim Kurulu Bakan Dr. Ercan Varlba tarafndan yaplan açklamada, COVID-19a kar etkili bir ilaç gelitirmek üzere irketleri tarafndan AR-GE çalmalar yaplarak tamamlanan ve laboratuvar ortamnda virüsü nötralize ederek etkisiz hale getirdii kantlanan TR-C 19 adl ürünün, gönüllü hastalar üzerinde klinik çalmalar ve ileri aratrmalar Salk Bilimleri Üniversitesi ibirlii ile üniversitenin akademik kadrosunun gözetiminde yürütülmesi planlanyor.

SER ÜRETMN STANBULDA YAPILMASI PLANLANIYOR

VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A., ilacn Salk Bakanl ruhsatlandrlma hazrlk sürecini balatt. Hastalara uygulanmas için izin beklenen ilacn klinik çalmalarnn devam için üretimi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanl TÜBTAK tesislerinde yaplacak. Klinik çalmalarda baarl sonuçlara ulalmas durumunda ruhsat aamas tamamlanacak olan ilacn seri üretimi, VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.. stanbul tesislerinde planlanyor.

K FARKLI LAç MOLEKÜL çALIMASI DA DEVAM EDYOR

VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.. ARGE Merkezinde labaratuvar ortamnda in vitro testlerde baarl olan TR-C 19 ilacnn yan sra koronavirüs hastalna kar iki farkl ilaç molekül çalmasnn da devam ettii vurguland. VSY Biyoteknoloji ve laç Sanayi A.. Yönetim Kurulu Bakan Dr. Ercan Varlba, Salk Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte; ilerleyen günlerde ilacn klinik çalma safalar ve bilimsel verilerle ilgili güncel gelimeleri kamuoyu ile paylaacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git