Koronavirüsü atlatan kişilerde yeni sağlık problemi çıktı

Hong Kong Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi Başkanı Margaret Owen Zeng yaptığı açıklamada koronavirüsün etkilerini gözler önüne serdi. Zeng koronavirüsü atlatan kişilerin hızlı yürürken nefes darlığı çektiğini ve eskiden yapabildiklerini yapma yeteneğinden yoksun kaldıklarını açıkladı.

Haberler 16.03.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hong Kong Hastanesi daresi, yeni tür koronavirüs hastaln atlatan kiilerin hzl yürüyü srasnda akcier fonksiyonunun azalmas ve nefes darl konusunda sknt yaayabileceklerini belirtti.

Spuntikin haberine göre Hong Kong Hastanesinden yaplan açklamada, koronavirüs hastaln atlatm olan 12 kiiden oluan bir grup üzerinde yaplan aratrma sonras böyle bir sonuca ulald kaydedildi.

DAHA ÖNCE YAPABLDKLERN YAPAMIYORLAR

Hong Kong Hastanesi Enfeksiyon Hastalklar Merkezi Bakan Margaret Owen Zeng, hastal atlatanlardan iki veya üçünün daha önce yapabildiklerini yapma yeteneinden yoksun kaldn belirterek, Hzl yürürken nefes darl çekiyorlar. Baz hastalarn akcier fonksiyonlarnda yüzde 20 ila 30luk bir düü görülüyor dedi.

FZYOTERAP UYGULANIYOR

Bu hastalarn solunum fonksiyonlarnn ne kadar zayfladn belirlemek için daha fazla aratrma yaplmas gerektiini belirten Owen Zeng, hastalara akcierleri güçlendirmek için fizyoterapi uygulandn ifade etti.

Owen Zeng, ayn zamanda hastaln uzun vadeli etkisinin ne olduunu anlamak için çalmalarn devam ettiini, örnein, Covid-19un solunum organlar dokularna müdahale eden ba dokusu eritlerinin olutuu bir durum olan pulmoner fibroz geliimine etki edip etmediini bulmay amaçladklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git