Koruyucu babasının böbreğiyle yeni bir hayata başlayacak

Adana'da, koruyucu babasından alınan böbreğin nakledildiği 12 yaşındaki Kader Yılmaz, önündeki yıllara umutla bakıyor.

Haberler 14.05.2017 - 18:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koruyucu babasndan alnan böbrein nakledilmesiyle salna kavuan diyaliz hastas 12 yandaki Kader Ylmaz, normal çocuklar gibi koup oynayabilecei günlere hazrlanyor.

Bir çocuk sahibi Azize ve Mustafa Boyraz çifti, 4 yl önce Mersinde Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne bavurarak Kader Ylmazn koruyucu aileliini üstlendi.

Son iki yldr böbrek yetmezlii nedeniyle diyalize giren Ylmaz, hayalini kurduu yaama, koruyucu babas Mustafa Boyrazdan alnan böbrein nakledilmesi sayesinde kavutu.

Adanadaki özel bir hastanede 10 Maysta Prof. Dr. Mehmet Haberaln bakanlndaki, Prof. Dr. Kenan çalkan, Doç. Dr. Hakan Yabanolu, Yrd. Doç. lker Murat Arer ve uzman doktor Murat Kutan oluan ekip tarafndan böbrek nakli yaplan çocuk, youn bakmdan çkt.

Hastanede kontrolleri süren Kader Ylmaz, çok mutlu olduunu belirterek koruyucu babas Boyraza teekkür etti.

Salna kavuacak olmann mutluluunu yaadn ifade eden Ylmaz, Yeni bir hayata balayacam için çok mutluyum. Denize gireceim, havuza gireceim. Karda oynamak, kardan adamla oynamak, çocuk olmak istiyorum. diye konutu.

- Bir baba olarak çok mutluyum

Mustafa Boyraz da bir süre önce Hacettepe Üniversitesi Tp Fakültesinde nakil ilemine karar verildiini ancak o dönem trafik kazas geçirdiini dile getirdi.

O kazadan sa kurtulduunu anlatan Boyraz, Rabbimin, kzmn yüzü suyu hürmetine kurtardn düünerek ikiletmeden dedim ki ben böbreimi vereceim. Tetkiklerde hiçbir sorun çkmad çok ükür. Bu süre zarfnda iki sene mücadele verdik, prosedür çok farkl. Kzmzn da baz deerlerinde deiiklikler olduu için i uzad ama en son geldik ve mübarek günde de bu ii baardk. eklinde konutu.

Boyraz, çocuk sevgisinin çok farkl olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Her evde, ailelerin kendi nüfuslar haricinde bence bir çocua yer vardr. Lütfen hiçbir çocuumuz yuvalarda kalmasn, yurtlarda kalmasn. Sofraya bir tabak fazla koyacaklar, baka bir ey deil. Onun mutluluu ve hazz dünyann en tatl eyi. Her eyden önce bir baba, bir insan olarak çok mutluyum. Umarm baka çocuklarn hayatna da dokunabiliriz, baka çocuklar da kurtulur. Hiçbir çocuun gözünde ya olmasn asla istemeyiz. çocuklarmz yaasnlar ve kurtulsunlar, onlar bizim geleceimiz.

- Kan bann deil can bann önemini anladk

Koruyucu anne Azize Boyraz da yaadklar mutluluu dile getirerek, Yaananlar anlatmaya kelimeler zayf kalr. çok mücadele verdik çünkü kzmzn büyük bir salk sorunu vard. Sonucun böyle olmasndan çok mutluyuz. diye konutu.

çocuklarn yuvalarda kalmamasn hedeflediklerini belirten Boyraz, unlar kaydetti:

Organ ba konusunda insanlara bir nebze emsal olalm. Ne kadar çok çocuun hayatna dokunabilirsek, ben insan olarak kendimi o kadar çok baarl hissedebilirim. çok ükür kzmn durumu da gayet iyi, her ey normal. çocuum bu hastaln pençesine dütüünden beridir okuluna gidemiyor, elenip oynayamyor. Kader hiçbir zaman çocuk olamad, bundan sonra çocuk olacak. Geride kalan yaayamadklarn yaayacak.

Kaderi hiç tanmadan koruyucu aileliini üstlendiklerini vurgulayan Boyraz, duygularn u sözlerle dile getirdi:

Benim annem de 15 yldr diyaliz hastas. Kaderin lupus adnda bir hastal var, bunu da tandmz için bu çocuu almak istiyorum dedim. Hatta kurum bata bunun gerçek olamayacan falan düündü ama biz eimle beraber karar verdik ve aldk. Öz anne ve babadan olan kardeler olsalar olumla bu kadar iyi anlaamazlar. Anne-baba-oul olarak hayatmzda verdiimiz en güzel karar. O zaman 8 yanda olan bir çocuk eime ve bana, kan bann o kadar çok önemli olmadn ama can bann ne kadar önemli olduunu öretti. Evlat sahibi olmamza ramen bize yeniden anne-baba olmay, yeniden sevmeyi öretti. Sevgi olmasa eim de canndan bir parça veremezdi. Kader bize yeniden koulsuz sevmeyi de öretti.

Ana Sayfaya Git