Kovid-19 salgını israfı azalttı

Hindustan Times'ın yaptığı araştırmaya göre, Belçika'da Antwerp Üniversitesinde görevli Charlotte De Backer'in koordine ettiği proje araştırması çerçevesinde salgın zamanında daha fazla sebze-meyve satın alındığı, hazır yemeklerden uzak durulduğu ve daha az gıda israf edildiği gözlendi

Haberler 13.05.2020 - 22:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aratrmann ilk bulgular, Kovid-19 salgn srasnda uygulanan sokaa çkma yasa nedeniyle insanlarn evlerinde yeni yemek tarifleri denemeye mecbur kaldn ve daha az gdann çöpe atldn ortaya koydu.

Müterilerin hazr gda harcamalarn kestii, alverilerde daha fazla sebze-meyve satn ald ve salkl beslenmeye çalt görüldü.

Avustralya, Belçika, ili, Uganda, Hollanda, Fransa, Avusturya, Yunanistan, Kanada, Brezilya ve rlandada yürütülen aratrmada, bu ülkelerin neredeyse yarsnda müterilerin daha az tuzlu ya da tatl attrmalklar satn ald da gözlendi.

Örnein ilide attrmalk satnda büyük düü, un ve maya satlarnda önemli art meydana geldi.

Bu dönemde et, balk ve alkollü içecek tüketiminde ise deiiklik gözlenmedi.

Toplamda 25 ülkeyi kapsamas planlanan aratrmann nihai bulgularnn haziran sonunda yaynlanmas öngörülüyor.

Charlotte De Backer, Sokaa çkma yasaklarnda insanlar daha salkl besleniyor, kendi yemeklerini piiriyor, daha fazla sebze-meyve tüketiyor. deerlendirmesini yapt.

De Backer, süpermarketlerde harcanacak zaman azaltmak için iyi bir planlama yapmann bu duruma katks olduunu belirterek, Bir alveri listeniz varsa, önceden yiyeceklerinizi planladysanz, bu listeye salksz gdalar ekleme olaslnz azalr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git