Kovid-19'a karşı vücudun direncini artırıyor

Koronavirüs salgını dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya, kekik ve kekik ürünlerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklığın güçlendirilmesi için tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Peki kekik ve kekik ürünlerinin faydaları nelerdir? İşte Kovid-19'a karşı vücut direncini artıran kekik ve kekik ürünlerinin faydaları...

Haberler 04.01.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özkaya, Kovid-19dan korunmak için en önemli unsurun tedbirlere harfiyen uymak olduunu söyledi.

Bunun yan sra salkl ve dengeli beslenme, kaliteli uyku ve egzersizin yan sra baklk sisteminin doal yollarla da güçlendirilmesi gerektiine iaret eden Özkaya, Doru doal destekler, doru bitki ve çay tüketimi baklk sistemimizi güçlendirerek hastala yakalanma riskimizi düürebilir veya hafif atlatlmasna yardmc olur. dedi.

Özkaya, Türk kültüründe ve damak tadnda yeri olan kekiin virüs enfeksiyonlarna kar antiviral ve antioksidan özellii tadn belirterek, bu nedenle skça tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kekiin birçok hastala iyi geldiini vurgulayan Özkaya, öyle devam etti:

Kekik, vücut direncini artran, mikrop öldürme özellii olan doal dezenfektan olarak da kullanlabilecek güçlü bir antioksidandr. Kekik suyu ve kekik ya vücutta direnç oluturur, baklk güçlendirir. K aylarnda astm, bronit ve iddetli öksürüe de faydaldr. ki su barda kaynam scak suya iki tatl ka kekik eklenip 15 dakika demlendikten sonra süzülerek içilebilir. Günde 2 barda geçmeyecek ekilde tüketilebilir. Hazmszla, romatizma arlarna, cilt problemlerine de faydas olan bu çay, bünyesinde bolca A ve C vitamini barndrr. Kalp saln korur, yüksek tansiyonun olumsuz etkilerini azaltr.

Kekik yann da bir bardak suya 1-2 damla damlatlarak içilebildiini anlatan Özkaya, 1 litre kadar kaynayan suya 3-4 damla kekik ya damlatlarak buharndan faydalanlabilir. Ancak hamileler ve emziren anneler kullanmamaldr. Unutulmamaldr ki her eyin fazlas zarardr. diye konutu.

KEKK SATIINDA ARTI YAANDI

Aktarlk yapan Yiit Uzun da Kovid-19un Türkiyede de görülmesiyle birlikte kekik ve kekik ürünlerinin satlarnda art yaandn belirtti.

Vatandalarn doal ürünler ile baklk sistemini güçlendirmeye çaltn ifade eden Uzun, kekik ve ürünleri bata olmak üzere içerisinde vitamin barndran kara mürver özü, çam kozala pekmezi ve urubunun da rabet gördüünü dile getirdi.

Uzun, Koronavirüs sebebiyle özellikle kekik ya, kekik suyu ve kekik macunu satlar artt. Bu ürünlerden önceden haftada 2-3 paket satarken, günde 15 pakete kadar satmaya baladk. dedi.

Ana Sayfaya Git