Kronik Ağrılara Etkili Çözüm "Tahin" ve "Su"

İnsanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan Fibromiyalji, Kovid-19 vakalarının ardından adını sıkça duyduğumuz bir hastalık haline geldi. Uzun süreli yorgunluk, kas ağrıları, uyku düzensizliği gibi nedenlerle ortaya çıkan dayanılmaz ağrılar, halk dilinde kas romatizması olarak da adlandırılıyor.

Haberler 15.12.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filiz YAA

DYARBAKIR(SÖZ)-Fibromiyalji arlarn ortadan kaldrmann en etkili yolu su diyetiyle birlikte tahin tüketmek olduunun altn çizen Kardiyoloji Uzman Dr. Hamit çelik, Fibromiyalji yaam boyu süren vücutta gezen çeitli arlardr. Kronik arlarn sebepleri çocukluktan itibaren vücutta birikmi ar metaller, toksinler, vücutta birikerek ilevsiz hale gelmi yalar kas dokularn ve kas dokularna giden sinirlerin etrafnda birikerek sinilerde uyar oluturur ve arya neden olur. Hastalar bu arlar uzun yllar çekerler. Fibromiyalji hastalarna uygulanan bir ya da iki aylk su diyeti yllar boyu çekilen arlar geçiriyor. Su diyetinin yannda faydalar saymakla bitmeyen tahin tüketimi de kalp ve damar sal için büyük önem tayor diye belirtti.

30 Günde Arlar Hafifliyor

Her ya grubunda çeitli nedenlere bal olarak gelien kronik arlar; yorgunluk, stres, uyku düzensizlikleri, genetik faktörler, ar metal zehirlenmeleri, baz viral enfeksiyonlar gibi sebepler kronik sendromun geliiminin nedenleri arasnda yerini alyor. Bu kapsamda kiiye özel olarak tedavi yönteminin uygulanmas gerektiinin altn çizen Kardiyoloji Uzman Dr. Hamit çelik, Fibromilyaji hastalar uzun yllar ar kesici ilaçlar kullansa bile ilac braktklar anda arlar devam eder. Bu nedenle kimi hastalar alternatif tp yöntemlerine bavururlar. Fibromiyalji ömür boyu süren kronik bir rahatszlktr. Temel tedavisi ise sinirler etrafnda ve kaslar içerisinde biriken atk maddeleri, ilevsiz yalar, düzensiz proteinleri ve toksinleri, enfeksiyonlara sebep olan bakterileri, mantarlar vücuttan atmaktr. Bunun için hastalara uyguladmz bir ya da iki aylk su diyeti ile arlar ortadan kaldryoruz dedi

Herhangi Bir laç Kullanlmyor

Fibromiyalji tedavisi için su diyetiyle birlikte tahin tüketilmesi gerektiinin altn çizen Dr. Hamit çelik, Vücudumuzda gezen arlarn asl nedeni çocukluktan itibaren vücutta birikmi ar metaller, toksinler, vücutta birikip ilevsiz hale gelmi yalar kas dokularn ve kas dokularna giden sinirlerin etrafnda birikerek sinilerde uyar oluturur ve arya neden olur. Ar kesicinin etkisi geçinde arlar devam eder. Bu yüzden su diyeti altta yatan sebeplere yönelik tedavi sunuyor. Su diyetiyle birlikte kalp ve damar saln destekleyen ve birçok kronik hastala da iyi gelen omega-3 ve omega-6 ya asitleri ile dolu olan tahin tüketilmesini öneriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git