Kulağınıza su kaçarsa dikkat!

Yaz aylarında yükselen sıcaklıklarla birlikte su ile temasımız da artıyor. Serinlemek için ise denizler ve havuzlar sıklıkla tercih edilen alanlar oluyor. Yaz aylarında girilen deniz ve havuzlardaki suların burun, kulak ve boğazımıza kaçması, sağlık yönünden bir zararlı mıdır?

Haberler 18.07.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak bölgemiz için suyun ekstra bir zarar olmadn belirten KBB Uzman Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Genellikle su, kulak bölgesi için bir salk sorunu oluturmaz. Ancak kulaa kaçan su, kulak bölgesinin iç ksmna temas ederse kulak yapsndaki özellikleri deitirebilir, iç ksmlarda bulunan mikroplarn yapsn deitirerek d kulak iltihabna yol açabilir. uyarsnda bulundu.

KULAK ZARINDA DELK OLANLAR BURAYA DKKAT!

Kulak bölgesinde herhangi bir rahatszl olmayan bireylerde, kulaa su kaçmasnn bir salk sorunu oluturmayacan aktaran KBB Uzman Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Daha önceden kulak zarnda delik olduu tespit edilen bireyler daha dikkatli olmaldr.

Kulak zar delik olan bireylerin, denize ya da havuza girdiklerinde kulaklarna su kaçrmamalar gerekir çünkü kulaa su kaçmas enfeksiyon meydana getirir ve kulak akntlarna neden olabilir.

Eer denize ya da havuza girmeyi düünüyorsanz ve kulak bölgenizde herhangi bir ar olutuysa çok daha dikkatli olmal ve kulanza su kaçrmamalsnz. Havuza ya da denize girmeden önce kulak bölgenizde bir ar hissediyorsanz, KBB uzman ile görümeli ve doktorunuzun tavsiyesine uymalsnz. diye konutu.

KULAK SALII çN NELERE DKKAT EDLMEL

Yaz aylarnda serinlemek için havuza ve denize giren bireylere kulak salklarn korumak için tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Yaz aylarnda çok sk du alyor, serinlemek için denizi ya da havuzu tercih ediyorsanz, su temasnzdan sonra kulak bölgenizi kurulamanz olas salk sorunlarnn önüne geçmek için faydal olacaktr. Serinleme sonrasnda kulamz kurularken pamuklu çöplerden saknmalyz. Yaplacak kurutma, d kulak iltihaplarndan korunmak için fayda salayacaktr. Kulak, burun ve boaz sal için denize ya da havuza girilen yerlerdeki hijyene de çok dikkat edilmelidir. Temizlik açsndan denizler daha güvenilir olabilir ancak temiz olduundan emin olduunuz bir havuzu da tercih edebilirsiniz. Ayn zamanda serinlemek için denizi tercih eden bireyler de temiz olmayan sular tercih etmemelidir. eklinde konutu.

SU DBNE DALMAK KULAINIZA ZARAR VEREBLR

Denizlerde ya da havuzlarda görülebilecek bir dier salk sorununun ise su dibine daldmzda oluabilecek basnç deiimleri olduuna dikkat çeken Seymen, Su dibine dalndnda, kulak bölgemizde yüksek bir basnç etkisi ile ar görülebilir. Su dibine dalma sonrasnda kulak bölgesindeki basnç etkisiyle birlikte genzimizden gelen enfeksiyonlar, kulamza yansr ve orta kulak enfeksiyonuna neden olabilir. Basnç deiiklikleri çok ileri aamalarda ise kulak zar deliklerine yol açabilir. Bu nedenle havuz ve denizlerde çok derinlere dalmamak salmz için daha faydal olacaktr. dedi.

MKROBK MADDELER BURNUNUZ çN RSK OLUTURABLR

Yaz aylarnda serinlemek için tercih edilen havuzlarda yüksek oranda klor gibi kimyasal ve mikrobik maddeler bulunabileceini vurgulayan Seymen, Havuzlarda bulunan kimyasal ve mikrobik maddeler burnumuz için salk riski oluturabilir. Havuzlarda bulunan sal tehdit eden maddeler, burun tkanklna ve akntlarna neden olabilir. Bu nedenle serinlemek için havuzlar tercih eden bireyler, daha dikkatli olmaldr. Deniz suyunun ise burnumuz için bir zarar olmad gibi faydas da vardr. Tuzlu su, burnumuzun kanallarn açar ve burun içerisindeki salgnn dar atarak daha rahat hissetmemize imkn verir. dedi.

Ana Sayfaya Git