Kulaklık zararlı!

Kulak içi kulaklıkların uzun süreli kullanımı organ yapısına zarar verebiliyor.

Haberler 01.12.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Prof. Dr. Cem Uzun, kulak içine taklan kulaklklarn uzun süreli ve yüksek sesli kullanmnn organ yapsna zarar verebildiini söyledi.

Prof. Dr. Uzun, kulak içi kulaklklarn sesi direkt olarak kulak kanalna ilettiini ifade etti. Bu tarz kulaklklarn kulak yapsna zarar verme potansiyeli olduunu belirten Uzun, çünkü gürültü düzeyini darya yanstmadan direkt kulaa aktarm oluyor. O yüzden biz gürültüden etkilenmi kiilere kulak içine taklan kulaklklarla müzik dinlememelerini, kulaklk takmak durumunda kalrlarsa da kula tamamen örten kulaklklar tercih etmesini öneriyoruz. Bu ekilde ses direkt kanala verilmi olmaz. dedi.

Uzun, kulak içi kulaklklar uzun süreler takan kiilerin belli aralklara iitme testi yaptrmalar tavsiyesinde bulundu.

KULAA ZARARLI

Uzun, direkt kulak kanalna iletilen yüksek seviyeli seslerin iitme problemleri meydana getirebildiine deindi.

Kulak içi kulaklklarn olumsuz etkileri olduunu aktaran Uzun unlar kaydetti:

Doal yapmz gerei kulak kepçesinin yardmyla iitmeyi dardan alarak bu sesleri bünyemiz yorumluyor. Seslerin direkt zara gelmesini engellemek açsndan mümkünse kulaklk kullanlmamas önerilir. Örnein kamyon oförlerini düünürsek cam tarafndaki kulaklarnda daha çok iitme kayb meydana çkar zaman içerisinde ya da silah kullananlar düünün patlama sesine daha yakn olan kulakta daha çok hasar meydana gelir. Kulak içi tarznda olan kulaklklarda sesleri direkt olarak ilettikleri için o yüzden sknt yaratabilir. Ondan dolay bu tarz kulaklklar çok önermiyoruz. Kula kavrayan kulaklklar nispeten daha güvenli saylabilir.

Ana Sayfaya Git