Kullanımını durdurun

Sağlık Bakanlığı, Isparta Şehir Hastanesi'nde endoskopi ve kolonoskopi yapılan 8 hastadan birinin anestezi ilacı nedeniyle hayatını kaybettiği iddiaları sonrası 81 ilin sağlık müdürlüğüne 'çok acele' ibareli yazı gönderek, ilacın kullanımının durdurulması ile iadelerinin yapılması yönünde talimat verdi. Gelen son dakika haberine göre, Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin ise söz konusu anestezi ilacının eczanelerde satılmadığını söyledi.

Haberler 14.01.2020 - 13:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu (TTCK), Dormofol adl ilaca sat blokaj getirerek geri çekme karar ald. Kurum Bakan Hakk Gürsöz tarafndan 9 Ocak günü il salk müdürlüklerine gönderilen çok acele ibareli yazda, Dormofol yüzde 1 .V. nfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon çeren Ampul ve Dormofol yüzde 2 .V. nfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon çeren Ampul adl ürüne sat blokaj uyguland bildirildi.

KULLANIMINI DURDURUN

Yazda söz konusu ilaçlar hakknda inceleme ve analiz sürecinin balatld bilgisi verilerek, bu ilaçlarn kullanmnn durdurulmas talimat verildi.

Ad geçen ürünlere geri çekme ileminin de uyguland vurgulanan yazda öyle denildi: Sat blokaj ve geri çekme ilemi uygulanan partilere ait listeler ekte yer almakta olup, geri çekme ilemi uygulanan partilerin kullanmnn durdurularak ivedilikle iade ilemlerinin yaplmas gerektii, analiz süreci devam eden sat blokaj uygulanm partilerin ise ivedilikle kullanmdan çekilerek nihai karar verilinceye kadar karantina altnda tutulmas gerektii hususunun ilinizde bulunan ve ilgili ürünleri bulundurabilecek tüm salk kurum-kurulularna duyurulmas, ayrca kurumumuz resmi internet sitesinde yaplan bu dorultudaki duyurularn titizlikle takip edilmesinin önem arz ettii hususunda bilginizi ve gereini rica ederim. çklyor, vakalara göre davranlyor. Bakanlk gerekli önlemleri net ve kesin bir ekilde alabiliyor. Hastalarmzn, vatandalarmzn bu konuda panik yapmasna gerek yok dedi.

Ana Sayfaya Git