Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen gıdalar

Allah’ın, insanlar üzerindeki nimetlerini hatırlatmak için Kur’an-Kerim’de zikrettiği meyve ve sebze gibi gıdaların faydaları saymakla bitmiyor.

Haberler 02.10.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Allah, Kuran-Kerimde meyve ve sebze gibi bir çok gdann ismini zikrederek, bunlarn üzerinde yemin ediyor. Bir mucize olan ve kyamete kadar insanla rehber olacak Kuran- Kerimde zikredilen her bir nesne çok önem arz etmektedir.

Kuran- Kerimde insanlarn Allahn sanatn kefetmeye, tefekkür etmeye, düünmeye, aratrmaya ve insanlar üzerinde olan nimetlerini hatrlatmak için birçok nesne zikredilerek, insanolunun dikkati celp ediliyor.

Allahn üzerine yemin ettii birçok gdan faydasn örenmek için bilimsel aratrmalar yaplm. Saymakla faydas bitirilmeyen bu gdalar halk arasnda en çok tüketilen gda çeitleridir. te Kuran-Kerimde ad zikredilen gdalar ve faydalar:

ncir:

Kuran-Kerimde Tin süresinin birinci ayetinde, Andolsun o incire diye zikrediliyor. ncir içerdii besin, vitamin ve mineraller sayesinde sala katk sunar. C vitamini bakmndan zengin olan incir, çok miktarda B2, B3, B6 ve K vitamini içermektedir. Kemik salna, kalp salna iyi gelip, vücudu temizler. Sindirme sistemine ve kabzla iyi gelir. Arlar azaltr. Tansiyona iyi gelir. Cilt hastalklarna kar etkilidir. Kurutulmu haliyle de bir çok hastalklara faydaldr.

Üzüm:

sra süresinin 91inci ayetinde Ya da kendi hurmalklarn ve üzüm balarn olmal, bunlarn arasndan rmaklar aktmalsn. diye zikredilen üzüm C, E, K vitaminleri bakmnda zengin olup, en çok tüketilen otantik tada sahip meyvelerden biridir. Migren ve Alzheimer hastalna iyi gelip, hazmszl giderir. Meme kanserini, göz saln ve görme yeteneini korur. Böbrek bozukluklarn giderir. Astma iyi gelip, mikroplar öldürür. Kabzl giderip, cilt salna iyi gelir. Cildi genilettirip, kolestrole iyi gelir.

Hurma:

Nahl süresinin 11inci ayetinde, Allah su aracl ile sizin için ekinler, zeytinler, hurmalar, üzümler ve çeit çeit meyvalar bitirmektedir. Bunda düünen kimseler için ibret dersi vardr. diye zikredilen Hurmann faydalar unlardr: Dünyaca en yaygn kullanlan besinlerin banda gelir. DNAlar ve hücreleri yeniler. Zengin bir B1, C, B2 ve A vitamini bulundurur. Kansere faydal olup, vücudu temizler. Kalbe, hafzaya, yüksek tansiyon ve diyabette iyi gelip, eker seviyesini dengeler. Anemi hastalna ve karaciere, kemiklere faydal olup, gözleri kuvvetlendirici özelii vardr. Ruh saln koruyup, çocuk geliimine ciddi katks vardr. Damar sal ve kolesterole iyi gelir. Cilt sal ve sindirim sistemine iyi gelir. Bunun yann birçok hastala faydal olduu bilinir.

Zeytin:

Enam süresinin 99üncü ayetinde, O ki, gökten suyu indirdi. Her çeit bitkiyi bu su aracl ile ortaya çkardk, her bitkiden yeil sürgün çkardk, bu yeil sürgünden taneleri üst üste binmi baaklar, hurma tomurcuundan yere sarkan salkmlar, üzüm balar, zeytin ve nar çkarrz. Bu meyvelerin kimi birbirine benzer, kimi de benzemez. Bunlarn meyvelerine bir ham iken ve bir de olgunlanca baknz. Hiç kukusuz müminlerin bunlardan alacaklar birçok ibret dersi vardr. Diye zikredilen zeytinin faydalar: Hem meyvesi, hem aac ve yapraklar faydaldr. A, C ve E vitaminleri içerir. Kalp salna ve dolam sistemine faydaldr. Kilo vermeye yardmc olduu gibi kanser önleyici özeliine sahiptir. Göz saln korur. Sindirme sistemini korur. Alerjiyi engeller. çekirdek ve yanda da birçok fayda bulunmaktadr. eklinde bilinir.

Nar:

Enam süresi 141inci ayetinde, O ki, çardakl ve çardaksz bahçeleri, ürünleri deiik hurmalar ve ekinleri, yapraklar benzer ve meyvalar benzemez zeytin ve nar aaçlarn yaratt. Bu aaçlar ürün verdiklerinde meyvalarndan yiyiniz ve hasat günü haklarn veriniz, fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez. yüce fermanyla zikredilen narn balca faylar ise unlardr: Suyu, kabuu ve taneleriyle birçok faydalar bulunmakta. Kabuu cildi yumuatr ve enfeksiyonlardan korur. Narn suyu birçok hastala ifadr. Mideyi temizler, ülsere iyi gelir. Öksürüe çok iyi gelir, akcieri güçlendirir. Kabzl, kalp ve mide arlarn giderir. Enfeksiyon, iltihap ve yaralara faydaldr. Kozmetik ürünlerde kullanlarak, dinç ve genç kalmay salar. Narçiçei daha çok doal antibiyotik olarak kullanlr.

Kiraz:

Vaka süresinin 28 inci ayetinde, Düzgün kiraz aac olarak iaret edilir. Kiraz C, K ve B6 vitaminleri bulundurur. eker hastalarna iyi gelir. yi bir uyku çekmeye yardmc olur. Yalar eritir. Alzheimer hastalna yakalanma riskini azaltr. nme ve felç riskini azaltr. Cilt hastaln korur. Kas arlarn azaltr. Kalp sal iyi gelir. i ve iltihap sorunlarna giderir. Kolon kanserini önleyebilir. Sapnda yaplan çay birçok hastala iyi gelir.

Muz:

Vaka süresinin 29inci ayetinde, Meyve yüklü muz aaçlar arasnda zikredilen muzun, balca faydalar unlardr: Oldukça lezzetli ve salkl bir meyvedir. B1, B2, B6, C, D ve E vitaminlerini de içerir. Depresyondan korur. PMS(adet öncesi sendromu), Anemi(kanszlk), Tansiyon, beyin gücü, kabzlk, ülser, s kontrolü, mide ekimesi, sabah bulants, sivrisinek srklar, sinirler ve kiloya iyi gelir.

Zencefil:

nsan süresinin 17inci ayetinde Onlara orada taslar içinde zencefil karml içecekler sunulur. eklinde zikredilen zencefil bitkisinin, çok eski zamanlarda bilinen ve doal bitkisel ilaç olarak kullanld biliniyor. Zengin bir B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. Kana, mideye, souk algnlna, hazma, kolon kanserine, ar ve iltihaplara, solunum yollarna, yumurtalk kanserine, baklk sistemine, bulant, kusma ve eker hastalna faydas vardr. Ayrca yaplan zencefil çay birçok hastala iyi gelir.

Kabak:

Saffat süresinin 146nc ayetinde, Üzerine gölge yapmas için geni yaprakl (kabak) bitki yetitirdik. diye zikredilen kabak da A,C,E,K vitaminlerini içeriyor. Kalp saln koruyor. Zayflamay kolaylatrr. Kanseri önler. Kemik saln korur. Göz ve kolon saln korur. Prostata faydaldr. PMS sorunlarn azaltr. Bakl artrr. Bununla birlikte birçok hastala iyi gelir.

Reyhan:

Rahman süresinin 12inci ayetinde, Yine orada yaprakl taneler, ho kokulu bitkiler var. ifadesiyle zikredilen reyhann balca faydalar unlardr: Salk açsnda oldukça faydal bir bitki olup, tbbi açsnda eski yllardan beri kullanlr. Atei düürür. Üst solunum yollarna iyi gelir. Kalp saln destekler. Stresle mücadele eder. Kanserden korur. Baklk sistemini güçlendirir. Karacier saln korur. Öksürük, böbrek, diyabet ve göz salna iyi gelir. Anti bakteriyeldir. ltihaplanmalarla mücadele eder. Mide salna destek olur. Kötü nefesi engeller. Ary hafifletir. Cilt saln destekler. Cinsel sala iyi gelir. (LKHA)

Ana Sayfaya Git