Kuru cildin bakım rehberi

Nemli bir cilt hem genç ve sağlıklı görünümün hem de mükemmel makyajın olmazsa olmazı. Kışın cildi nemli tutmaksa her zamankinden çok daha zor. İşte Herbalife uzmanlarının paylaştığı, cildinizin kurumasını önleyecek 6 önemli ipucu…

Haberler 06.02.2018 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Souk, cildin en zorlu dümanlarndan biri olsa da, k günlerinde cildin kurumasnn ve ypranmasnn önüne geçmek imknsz deil. Herbalife uzmanlar kuru ciltle baa çkmann yollarn sralad:

Scak suya veda edin

Dünyada scak bir dutan daha keyifli pek az ey var, doru. Ancak her ne kadar vücudu dinlendirse de, scak su cildi kurutabilir. Zira scak su, cildinizde bariyer görevi gören doal yalarn yok olmasna neden olur. Herbalife uzmanlar bu bariyerlerin cildi nemli, yumuak ve pürüzsüz tutmak için ihtiyaç duyulan nemi hapsetmeye yardmc olduunun, bu nedenle mümkünse lk suyla du almann tercih edilmesi gerektiinin altn çiziyor ve ekliyorlar: Her ne kadar küvette keyif yapmaya baylsak da, banyo süresini ksa tutmakta fayda var. Banyo süresini 5-10 dakikayla snrl tutun. Dutan çknca cildinizi nazikçe kurulayn, kesinlikle ovalamayn ve hemen ardndan yüz ve vücut nemlendiricisi uygulayn.

Nazik davrann

Zaman zaman cildimize kese yapma ihtiyac hissetsek de kuru bir cilde nazik davranmak gerekir. Cildi sertçe keselemek ya da ovalamak, tahrie ve kalnlamaya sebep olabilir. Ayrca hassas ciltlere uygun temizleyicilerin kullanlmas da önemlidir. Sert temizleyici içerii olan ürünler cildinizde ekstra kurulua ve tahrie neden olabilir. Cildi rahatlatmay ve yumuatmay salayan Aloe Vera gibi doal içerikli bir temizleyici seçmeli ve cildinizi iyice durulamay ihmal etmemelisiniz. Vücudunuzu, özellikle de yüzünüzü tüm sabun ve temizleyici kalntlarndan arndrmanz gerekir, zira bu tür ürünlerin ciltte kalmas kurulua ve kantya yol açabilir.

Her eyin ba koruma

UVA ve UVB nlarnn yol açt hasar, yalanmay hzlandrr. Güne nlarnn yaratt ince çizgiler, krklklar ve siyah lekeler sklkla ciltte sertlik ve kurulua sebep olur. Ancak unutulmamaldr ki güne koruyucularn sadece yazn deil, yl boyu kullanmak gerekir. Güne nlarna kar günlük koruma salamak ve cilt kuruluunu hafifletmek için geni spektrumlu güne korumas salayan bir nemlendiriciyi günlük bakm programnza dhil etmelisiniz.

Erkeklere özel

Cilt kuruluundan ikyet eden tüm erkekler; bu öneri sizin için... Tra, kuru ciltlerde tahrie neden olabilir. Jileti cildinize her dedirdiinizde, istenmeyen tüylerle birlikte doal yalar da yok edersiniz. Bunu önlemek için yapmanz gereken du srasnda ya da dutan hemen sonra tra olmaktr. Her zaman keskin bir jilet ve nemlendirici özellikli bir tra kremi kullann. Alkol bazl aftershave ve tonik gibi ürünler, cildinizin daha fazla kurumasna sebep olur. Yine de iyi bir tonik, aftershavee nazaran daha salkl bir alternatiftir.

Nemlendirin, nemlendirin, nemlendirin!

Kuru bir cilde sahipseniz iyi bir nemlendirici sizin için olmazsa olmaz. Banyodan çktktan hemen sonra, cildiniz slakken nemlendirici kullanmalsnz. Güne korumas içeren bir gündüz kreminin yan sra, yatmadan kullanacanz yenileyici bir gece kremi iinizi kolaylatracaktr. Bunun yannda bacaklar, kollar, srt, eller ve vücudunuzun her noktas, yeterli ölçüde nemlendirilmezse kuruyabilir. El kuruluuna kar, elinizi her ykadnzda kullandnz iyi bir losyon, hayatnz kolaylatrabilir.

Bol sv aln

Unutmayn, vücudumuzu dardan olduu kadar içten nemlendirmek de çok önemli. Bunun yolu, gün boyu yeterli miktarda sv almaktan geçiyor. Böylece hem vücudunuzu hem de cildinizi nemli tutabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git