Lazerle Diş Beyazlama!

Diş Hekimi Zahide Genç, diş beyazlatma işleminde, ofiste yapıldığı için uzman kontrol altında gerçekleştirilen ‘lazer bleaching’ yöntemini önerdiklerini söyledi.

Haberler 27.08.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di beyazlatma ilemini, di rengini bir ya da iki ton açma ilemi olarak tanmlayan Genç, di hekimleri olarak iki yöntem uyguladklarn belirtti. Yöntemlerden ilkinin, evde uygulanan home bleaching yöntemi olduunu söyleyen Genç, ofiste yaplan lazer bleaching uygulamasn, uzman kontrolü altnda gerçekletirildii için daha salkl bulduunu ifade etti. Genç, uygulamalarn yapl biçimlerine dair unlar söyledi:

45 dakika sonra bembeyaz diler

Home bleaching dediimiz yöntemde hastann alt ve üst çene ölçüsü alnr, o bölgeler için plak hazrlanr. Hastadan gece yatmadan önce bu plaklara beyazlatma jelini içine yerletirmesi ve gece boyunca plaklar aznda tutmas istenir. kinci yöntem ise lazer bleachingdir. Ofiste yaplr ve di beyazlatma kontrol altnda yaplmas gereken bir ilem olduu için benim daha çok önerdiim bir yöntemdir. Bunda da öncelikle di eti sal tetkik edildikten sonra, hastann di ve di eti sal uygunsa, ilk renk alnr. Daha sonra hedeflenen renk seçilir ve lazer ilemi hedeflenen tona göre uygulanr. Bu ilem yaklak 45 dakika sürer ve iki seanstan oluan bir uygulamadr.

Di beyazlatmadan önce di eti bakm art

Di beyazlatma ilemi isteyen hastalarda öncelikle az bakmnn iyi olmasna dikkat ettiklerini vurgulayan Genç, Di beyazlatma ilemi her die uygulanmaz. Bunda belirli bir kriterler vardr. Bir kere diin ve di eti salnn iyi olmas gerekiyor. Di üzerinde herhangi bir kaplama ya da dolgu malzemesinin olmamasn tercih ederiz ya da beyazlatmadan önce dolgularnn yenilenmesi ya da beyazlatma sonras dolgularnn yenilenmesi gerekebilir. Eer hastann di eti sal beklediimiz gibi deilse, önce di eti talarn temizliyoruz, di eti bakmn uyguluyoruz ve hastay belirli düzeylerde kontrole çaryoruz diye konutu.

Dikkat edildiinde 2 yla kadar kullanlabiliyor

Di beyazlatma ileminin, dikkat edildii sürece 2 yla kadar kullanlabileceini kaydeden Genç, Hastaya ilemden sonra baz renkli gdalardan uzak kalmasn, her öünden sonra dilerini frçalamasn öneriyoruz. Eer bizim önerilerimize dikkat ederse beyazlayan diler 2 yla kadar kullanlabilir. Aksi takdirde dikkat edilmediinde, 6 aydan sonra geri dönüler yaanabiliyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git