Leke çıkarıcı diş macunlarına dikkat!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerdeki lekelenmeler için uzun süre boyunca leke çıkarıcı diş macunlarının kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Haberler 16.02.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, dilerdeki lekelenmeler hakknda bilgi verdi: Dilerimiz bazen doutan bazen de günlük alkanlklarmza ve yediimiz, içtiimiz gdalara bal olarak renklenebilir. Eer dilerimiz doutan lekeli ise bunun için birçok tedavi yöntemi vardr. Lekelerin koyu tonlar beyazlatma materyalleri ile açlabilir veya bu dilere bonding uygulamas yaplarak lekeler ortadan kaldrlabilir. Eer dilerimiz sonradan renklendiyse, yediimiz, içtiimiz gdalar dilerde sararmaya veya kahverengi lekelere sebep olduysa; öncelikle dilerimiz di hekimi tarafndan temizlenir. Ardndan da ihtiyaç varsa daha derin bir temizlik ilemi olan bleaching-di beyazlatma ilemi yaplabilir.

BR BARDAK SU LE AZINIZI çALKALAYIN

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Dilerimizin sararmasn önlemek için renklendirici gdalar tüketildikten sonra azmzn bol su ile çalkalanmas mutlaka faydal olacaktr diyor ve uyaryor: Kahve veya çay gibi renklendirici içeceklerden sonra, bir bardak su içilmesi; renklendirici maddenin az ortamndan uzaklamasn salar. Bunun dnda beyazlatc di macunlar da ara ara kullanlabilir. Ancak beyazlatc macunlarndan farkl olan leke çkarc di macunlarn çok sk kullanmamak gerekir. çünkü bu macunlar bir süre sonra dite anmalara veya çiziklere neden olabilir. Bu da diin daha ksa sürede renklenmesine veya leke tutmasna sebep olur.

BEYAZ PEYNR YYN

Eer dilerimizi frçalayamayacamz bir ortamdaysak veya di frçamz yanmzda deilse; o zaman azmzn mutlaka su ile çalkalanmas veya son gda olarak beyaz peynir yenmesi çürük oluumunu azaltc etki gösterir diyen Kökdemir, Ancak dilerin frçalanmyor olmas bir süre sonra di eti hastalna yol açar. Bu nedenle di frçalamann yerini baka hiçbir yöntem tam anlamyla tutamaz. Dilerin mümkünse her öünden sonra frçalanmas gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git