Manyetik çiviyle bacakları uzattı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke imza atarak bölgede ilk kez manyetik uzayabilen çivi ile iki hastaya bacak uzatma ameliyatı gerçekleştirildi.

Haberler 25.11.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde, Türkiyede çok az merkezde yaplan manyetik uzayabilen çivi ile bacak uzatma ameliyat yapld. Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Op. Dr. Mesut Karksz, hastanelerinde Türkiyede çok az merkezde yaplan bacak erilii, bacak ksal, boy uzatma, doutan kemik eksiklikleri ve konjenital deformiteler gibi ameliyatlar skça yaptklarn söyledi.

MANYETK çVYLE BACAK UZATMA

Op. Dr. Karksz, Boy ksalklar toplumda daha çok estetik bir sorun gibi görülmekle birlikte tedavi edilmedii takdirde ileri ki dönemde kalça, diz, ayak bilei ve bel de dengesiz yürümeye bal ciddi problemlere neden olmaktadr. Bu nedenle bacak eitsizlii bir an önce düzeltilmelidir. Boy uzatma ameliyatlarnda günde 1 millimetre olacak ekilde kemii uzatmaktayz ve uzatma süreci tamamlandktan sonra uzatlan kemiin kaynamasn beklemekteyiz. Bu tedavi sürecinde hastalarmz ameliyatn ertesi günü yürütüp egzersiz yaptryoruz. Böylece hastaya yataa bal kalmak gibi bir durum yaamyoruz. imdiye kadar daha çok eksternal fiksatör dediimiz bacan dnda görülen halka ve metal implant gibi aparatlarla yaplan boy uzatma yerine artk tamamen kemiin içinde olan dardan hiçbir ekilde görünmeyen manyetik uzayabilen çivilerle boy uzatma ameliyatlar yapyoruz.

ENFEKSYON RSK OLUTURMUYOR

Bu teknikle enfeksiyon eklemlerde sertlik ve hareket kstll görülmemekte estetik olarak da çok daha tatmin edici olmaktadr. Bu konuda ulusal ve uluslararas dergilerde yaynlanm makalelerimiz bulunmaktadr. Hastanemize bavuran ve doutan kaval kemiklerinde 8 ve 10 santimetrelik ksalk olan iki hastamz uzayabilen manyetik çivi ile baarl bir ekilde ameliyat ettik imdi uzatmalarna baladk. Yaklak 3 ay içinde uzatmalarn tamamlayp bacak boylarn eitleyeceiz. ehir dndan ve salk turizmi kapsamnda yurt dndan tarafmza bavuran hastalarmzn tedavisini özverili bir ekilde hastanemiz bünyesinde yapyoruz. Bu tür hastalklarn tedavisi olduunu bilmeyen veya tedavi için uygun bir salk merkezi arayan tüm hastalarmz gönül rahatlyla hastanemize bavurabilirler dedi.

AMELYATTAN SONRA RAHATLADI

Ameliyat olan hastalardan Hazal Duymaz, ilk defa yaplan bu ameliyat arkadann araclyla örendiini söyledi. Duymaz, Arkadamda Op. Dr. Mesut Karksz bey tarafndan ameliyat olmutu ve çok güzel sonuçlar almt. Bana gönül rahatlyla önerdi. Bir yl önce gelmitim ama cesaret edemedim o zaman imdi tekrar cesaretimi toplayp geldim u anda eminim ki Mesut hocann sayesinde çok güzel günler göreceim. Yllardr kurduum hayallerime bu ameliyattan sonra kavuacama inanyorum ve birçok arkadama da önerdim. Öncelikle ilgili güler yüzlü olmasndan ve onun elinden ifa bulmamdan dolay kendisine çok teekkürlerimi sunarm diye konutu.

Ameliyat olan bir dier hasta Abdurrahim Düz ise Op. Dr. Mesut Karksz enitesinden örendiini, onun önerisi ve araclyla geldiini kaydetti. Düze, Önceden de aratrmtm enitemin söylemesiyle Mesut hocann yanna da gittiimde kendisiyle de konutuktan sonra içim rahat etti onun uygun bulduu manyetik çivi yöntemini önerdi. Op. Dr. Mesut Karksz bey baarl bir operasyon yapt. Kendisine çok teekkür ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git