Mardin Artuklu Üniversitesi yeni vizyonunu tanıttı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, yeni dönemdeki "5T" olarak nitelendirdikleri bir vizyonla hareket edeceklerini ve bu kapsamda tıp, turizm, tasarım, tarım ve ticaret alanlarını geliştirme hedefine odaklanacaklarını bildirdi.

Haberler 06.04.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, yeni dönemdeki 5T olarak nitelendirdikleri bir vizyonla hareket edeceklerini ve bu kapsamda tp, turizm, tasarm, tarm ve ticaret alanlarn gelitirme hedefine odaklanacaklarn bildirdi.

Özcoar, senato odasnda düzenledii basn toplantsnda, üniversitenin vizyonu ve ileriye dönük gerçekletirmeyi planlad çalmalar hakknda bilgi verdi.

Yeni dönemdeki vizyonlarnn 5T olarak özetlenen tp, turizm, tasarm, tarm ve ticaret alanlarn gelitirme hedefine odaklanacan kaydeden Özcoar, Bölgenin nabzn tutan ve ehrin kozmopolitik yapsnn barndrd tp, turizm, tasarm, tarm ve ticaret potansiyelinin üniversite tarafndan ele alnarak akademik yaklamlarla zirveye tayacak çalmalar yapmay hedefliyoruz. dedi.

Üniversite bünyesindeki Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Salk Yüksekokulu ve yakn zamanda kurulmas planlanan Tp Fakültesi ile salk turizmi ve salk personeli yetitirme konularnda önemli bir merkez olmay hedeflediklerini kaydeden Özcoar, öyle konutu:

YEN VZYONUNU TANITTI

çok yakn bir zamanda tp ve salk bilimleri fakültelerimizle üniversitemizin salk bilimleri fakültesine dönüeceine inanyorum. Mardin, Suriye ve Irak üzerinden açlabilecek bir salk koridoru üzerinden salk turizmine sahip çok önemli strateji bir noktada duruyor. Bunu destekleyebilecek bir tp fakültesi, yakn bir zamanda açlacak diye umuyoruz. Buna yönelik üniversite olarak gerekli çalmalar yaptk.

Özcoar, nanç ve Kültür, Turizmi htisas Üniversitesi olma kapsamnda hayata geçirdikleri projelerini Türkiyede ilk kez açtklar yüksek lisans programlar ve turizm alannda bölgedeki ilk ve tek turizm doktora programyla taçlandrdklarn ifade etti.

Tasarm, ticaret ve tarm alanlarnda da önemli bir çalma balattklarn aktaran Özcoar, Mardin Artuklu Üniversitesinin meslek yüksekokullarn sadece snflarda dersin görüldüü, hocalarn masa banda çalt birimler olmaktan çkartp, hocalarmzn tarlalarda çiftçi ile omuz omuza çalan yeni strateji görmeye balyoruz. Hocalarmz ders veren, konuan insanlar olmaktan çok sahada zeytin toplayan, bu zeytini zeytinyana dönütürme gayreti içinde olan ve alcya ulatran yeni bir dönüüm geçirecektir. Bir de uzaktan yüksekokul kurmay hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

Özcoar, ehrin ve bölgenin bünyesinde barndrd tüm deerleri gün yüzüne çkararak gelimesine katk sunan üniversitenin oluturduu 5T vizyonuna ileriki süreçlerde teknolojiyi de katarak teknokent oluturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git