Mardinli 2 yaşındaki Emir ilik nakli bekliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, hayata tutunmak için ilik nakli bekliyor.

Haberler 04.08.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepenin Tepe Ba Mahallesinde yaayan Kamuran ve Sevim Aydn çiftinin 1 Austos 2018 tarihinde dünyaya gelen çocuklar Emir, henüz birkaç aylkken yüksek ate ikayetiyle Mardin Devlet Hastanesine kaldrld.

Mardin, Diyarbakr ve Adanada gördüü tedavilerin ardndan Hacettepe Üniversitesi Hastanelerine sevk edilen Emire yaplan tetkikler sonucu ar kombine immün yetmezlii ve inflamatuvar barsak hastal ile yüzde 95 iitme engeli tehisi konuldu.

Azdan beslenemeyen Emire, ilik nakli için yurt dnda tarama yapld. Uzun süreden sonra Amerika, srail ve Kbrsta uygun donör bulunmasnn ardndan çalmalara baland.

sraildeki donörde salk sorunlar tespit edilirken, dier iki donör de açklamadklar sebeplerden dolay sistemden çknca yurt dndaki çalmalar olumsuz neticelendi.

Bugün hem Kurban Bayramnn ikinci gününü hem de Emirin doum gününü kutlayan ailesi, çocuklarnn salna kavumas için gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Aydn ailesi kendilerine çifte bayram sevinci yaatacak uygun iliin bulunmas için duyarl vatandalardan destek istiyor.

- nallah bir an önce ilik bulunur da çocuumuz salna kavuur

Anne Sevim Aydn, bir yldr çocuklar için ilik beklediklerini söyledi.

Evde Emirin kemoterapi ilaçlar kullanmak zorunda kaldn ifade eden Aydn, Anne ve baba olarak beklemekten baka bir çaremiz yok. yi yürekli insanlarmzn yardmlarn talep ediyoruz. nallah bir an önce ilik bulunur da çocuumuz salna kavuur. Bunu dört gözle bekliyoruz. dedi.

- Bu bayram mutlu bir haberle geçirmek istiyoruz

Baba Kamuran Aydn da olu Emirin doduu günden bu yana hastalktan kurtulamadn belirtti.

Bir yldr uygun donör aradklarn anlatan Aydn, Emirimiz için hala uygun ilik bulunmu deil. Bugün bayramn ikinci günü, olumun da doum günü. Bu bayram mutlu bir haberle geçirmek istiyoruz. Vatandalarmzdan kök hücre baçs olmalarn istiyoruz. Kök hücre ba aslnda çok zor deil. Kzlay merkezlerine gidip, baç olduumuzu söylüyoruz. Sadece 3 tüp kan alnyor. O da damar yoluyla alnyor. Korkulacak bir durum deil. ifadelerini kulland.

Aydn, Emirin rahatszlklar nedeniyle srt üstü yatamadn, ar sendromlar geçirdiini ifade ederek, ailece zor bir süreç yaadklarn aktard.

Az yoluyla besleyemedikleri Emire burnundan gda ve ilaç verdiklerini dile getiren Aydn, öyle konutu:

çifte bayram yaamak istiyoruz. Vatandalarmzdan kök hücre baçs olmalarn rica ediyoruz. Uygun donör bulunursa çifte bayram yaayacaz. Bayram bayram gibi yaayacaz. Tek beklentimiz bu. Salk Bakanlmza, ilik bankasna, devletimize çok teekkür ediyoruz, yurt dnda youn bir emek harcadlar. imdi buradaki vatandalarmzdan ilik nakli için kök hücre baçs olmalarn rica ediyoruz.

Ana Sayfaya Git