'Maske 2022'nin başına kadar hayatımızda olacak'

DİCLE Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tekin ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüs salgınıyla beraber günlük yaşamın parçası haline gelen maskenin, 2022'nin ilk aylarına kadar kullanılacağını belirtti. Prof. Dr. Tekin, "Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı gibi salgın 2022'nin başına kadar devam edecek. O nedenle maske bu yılın sonuna kadar hayatımızda olacak. Şu an maskeye daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Vaka sayıları azalmışken bunu sürdürebilmek için maskeye olan hassasiyetimizin daha da ön planda olması gerekiyor" dedi.

Haberler 26.02.2021 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkileyen ve tedbirlerle önüne geçilmeye çallan koronavirüs salgnnda, alama çalmalarna devam ediliyor. Koronavirüsle birlikte günlük hayata giren ve salgnla mücadelede büyük öneme sahip maske kullanmnn ne zamana kadar devam edecei de merak konusu oluyor. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal öretim üyesi ve Covid19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Tekin, maskenin, 2022 ylnn bana kadar günlük yaamda olacan söyledi. Düü yaanan koronavirüs vakalarnn böyle devam edebilmesi için maskenin daha da ön planda olmas gerektiini kaydeden Prof. Dr. Tekin, Maskenin hayatmzdan çkmas için henüz erken. Vaka saylarnda düü yaansa bile sfra inmedi. u an mutasyonlu virüsün konuulduu dönemde maskenin hayatmzda olmas olaan bir durum. DSÖnün açklad gibi salgn, 2022nin bana kadar devam edecek diye konutu.

U AN DAHA çOK DKKAT ETMEMZ GEREKYOR

Maskeye u an daha çok dikkat edilmesi gerektiini dile getiren Prof. Dr. Tekin, unlar söyledi:

Vaka saylar azalmken, bunu sürdürebilmek için maskeye olan hassasiyetimizin daha da ön planda olmas gerekiyor. Yaknda snrl normalleme de olacak. Bu süre içerisinde en önemli koruyucumuz maskedir. Maske hayatmzda olacak, mesafe ve hijyen kurallarna normalleme balasa bile devam edeceiz. Vaka saylarnn azalm bir ekilde devam etmesine katk salam oluruz. Normallemeyi ve maskesiz gezmeyi çok özledik ama bir gerçek var ki Covid19 salgn dünyada olduu gibi ülkemizde de devam ediyor. O yüzden snrl normalleme geldii zaman maske, mesafe ve hijyen konusunda hassasiyet gösterelim. Vaka saylarmz devam ediyor ve hala negatif duruma gelmemi. Alama says artarak, vaka saylarnda düü yaandnda o zaman maskeyi hayatmzdan çkarma durumunu konuabiliriz.

Ana Sayfaya Git