Melek'i yaşatalım

Kanserden 3 çocuğunu yitiren aile, kızları Melek'i yaşatmak için çabalıyor

Haberler 12.11.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte üç çocuunu kanserden kaybeden Tunç ailesi, ayn belirtileri gösteren 4 yandaki kzlar Fatma Meleki yaatmak istiyor.

Conkbayr Mahallesinde oturan 6 çocuklu Sabahat (35) ve Kazm Tunç (35) çifti, 14 yl önce ba ars ve halsizlik ikayetiyle hastaneye kaldrd 3 yandaki kzlar Gülcandan aldklar haberle ykld.

çocuk hematolojisi bölümüne yönlendirilen ve tetkikler sonucu beyinde tümör tehisi konulan Gülcan, tedaviye sonuç vermeyince 2007de vefat etti.

Aile, 2016da 14 yandaki Frat ve bu yln mays aynda da 11 yandaki Gülbahar da ayn hastalktan kaybetti.

Üç çocuunu topraa veren çift, ayn belirtiler görülen ailenin en küçüü Meleki yaatmak için Ankara Dkap Yldrm Beyazt Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu.

Genetik testi yaplan ve kontrol altnda tutulan Fatma Melekin de beyninde tümör olabilecei üphesi aileyi korkutuyor.

- Meleimi de 3 çocuum gibi kaybetmek istemiyorum

Anne Sabahat Tunç, 13 ylda bir annenin yaayabilecei en büyük acy çektiini söyledi.

Kzn yaatmak için yetkililerden destek bekleyen Tunç, öyle konutu:

13 yl önce vefat eden kzmn tümör kanseri olduunu bilmiyorduk. Sevk edildii Diyarbakrda ameliyata alnd, bir hafta içinde beyin ölümü gerçekleti. Olum Frata da ayn hastaln tehisi konuldu. Diyarbakra götürdüm, youn bakmda kald, daha sonra Ankaraya sevk edildi. Ameliyattan sonra salna kavutu, 1 yl boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Ancak zamanla kanamas durmad, tümör tüm vücudunu sarmt. Bir yl içinde vefat etti. Gülbahar da takipliydi ayn hastalktan 14 gün solunum cihazna bal yaad. Tüm çabalara ramen onu da yaatamadk.

Melekte de ayn belirtiler çknca Ankara Dkap Yldrm Beyazt Eitim ve Aratrma Hastanesine götürdüklerini kaydeden Tunç, genetik testleri yaplarak takibe alndn, 20 gün sonra yeniden tedavisi için Ankara ehir Hastanesine götüreceini belirtti.

Tunç, Ankarada doktorlar bizimle çok ilgilendiler Allah onlardan raz olsun. Üç evladm kaybettim Meleimi kaybetmek istemiyorum. Hayrseverlerden tedavi için destek bekliyorum. dedi.

- Kimse akraba evlilii yapmasn

Gülcan 2007de, Frat 2016da ve Gülbahar da mays aynda kaybettiini aktaran Tunç, vücudunda ayn lekeler çkan en küçük kzlarnn bu hastalktan ölmesinden korktuklarn belirtti.

Akraba evliliinin kurban olduunu savunan Tunç, öyle devam etti:

Doktorlar, ailesel kanser sendromuna yol açan farkl genlerin varlnn akraba evliliinden kaynaklanm olabileceini, bunun da az insanda görülen bir hastalk olduunu söylediler. Daymn olu ile evlendim. Belki akraba evlilii olmasayd bunlar yaanmayacakt. çok ükür dier iki çocuklarmda herhangi bir hastalk yok. Ama yine de korkuyorum. Kimse akraba evlilii yapmasn.

Baba Kazm Tunç (35) da kznn kontrollerinin düzenli olarak yapldn anlatarak, kznn salk durumunun iyi olmadn kaydetti.

Kzmn salk durumu iyi deil. Sürekli ba ars ve halsizlik ikayeti var. Vücudunda lekeler olumaya balad. diyen Tunç, u an kontrol altnda tutmaya çaltklarn ifade etti.

Kzn 6 ayda bir Ankara ehir Hastanesine götüreceini söyleyen Tunç, öyle konutu:

Pazarda sebze ve meyve sattyoruz, maddi durumum iyi deil. çocuklarmn hastal nedeniyle ayda sadece 10 gün çalyorum. Sa olsun Valiliimiz yol paras ve konaklama masrafmz veriyor. Ama tüm bu yükleri kaldramyorum. Kzmn hayata tutunmas için hayrseverlerden destek bekliyorum.

Ana Sayfaya Git